Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Taksi prijevoz

Start vožnje stoji 13 kuna, a u to su uključena i tri dodatna kilometra

Samoborski taksisti
Davor Puklavec/PIXSELL
11.11.2010.
u 08:00

Grad određuje cijenu, a taksi poslom se onda bave oni kojima naši propisi odgovaraju – kaže Željko Radovanić

Parking samoborskih taksista do kraja godine trebao bi biti popunjen sa još četiri vozila. Grad će uskoro raspisati javni natječaj za dodjelu novih koncesija, a kako kaže pročelnik za gospodarstvo Željko Radovanić, samoborskim ulicama vozit će nove dvije limuzine te dva taksi kombija.

Cijene pale za 40 posto

– Grad je još 2007. godine donio akt prema kojemu su određene cijene prijevoza taksijem, a na natječaj se javljaju zainteresirani taksisti koji žele voziti za taj novac – objasnio je pročelnik.

Grad je do sada dodijelio pet koncesija, a svi taksisti su s područja Samobora.

– Još prije tri godine smo shvatili da se moramo prilagoditi tržištu. Mi određujemo cijenu, a taksi poslom se bave oni kojima naši propisi odgovaraju. Na naš model određivanja cijena i naplate sada su se pozvali i zagrebački taksisti – dodao je Radovanić.

U Samoboru se za start naplaćuje 13 kuna, a u tu cijenu su uključena i tri dodatna kilometra. Svaki sljedeći kilometar vožnje stoji sedam kuna.

– Zbog gradskoga akta cijene su u odnosu na one prije 2007. godine pale 40 posto – rekao je pročelnik.

Kombiji za djecu

Novi taksi kombiji prvenstveno će biti na raspolaganju za prijevoz školske djece iz samoborske okolice.

– Javni prijevoz nam je skup i zbog toga smo došli do ove ideje. Sada će se osmero učenika moći odvesti u kombiju u školu i iz nje, a trošak prijevoza podijeliti – objasnio je Radovanić.

Kombiji će se koristiti i za turističke potrebe.

– Samobor je prije svega turistički grad i potreba za ovakvim uslugama je velika. Tako će naši gosti moći koristiti taksi kombije za izlete po Samoborskom gorju, a sve po prihvatljivim cijenama – dodao je pročelnik.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
13:54 13.11.2010.

nisu potrebne koncesije za to. grad izdaje i može izdavati samo dozvole. čak ne može propisivati broj taksija. bitno je samo dal osoba zadovoljava minimum za taxi ili ne. opet deranje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije