Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba u Rakitju

Skulpturama hrvatskih kipara obilježena 30. obljetnica Krvavog Uskrsa

31.03.2021.
u 18:18

Povodom 30. obljetnice Krvavog Uskrsa, Udruga Crne mambe u Domu Tigrova u Rakitju organizirala je izložbu sakralnih motiva trojice proslavljenih hrvatskih kipara

Postrojba Crne mambe, umjetnička udruga sastavljena od proslavljenih hrvatskih likovnjaka, studenata Akademije likovnih umjetnosti i hrvatskih branitelja održala je još jednu uspješnu izložbu iz ciklusa Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda. 

Izložba je postavljena u Domu Tigrova u Rakitju u suradnji s Udrugom specijalne jedinice policije "Barun" iz Zlatara te Udrugom specijalne jedinice policije "Tigar 90./91.". Zbog epidemiološke situacija, izložba je postavljena na otvorenom.

-Kako nam se bliži Uskrs, postavili smo djela sakralne tematike naših kipara Ivana Ivoša Ičija, Marina Marinića i Marijana Zajeca Kozea. Izložba je postavljena kako bi se pokazala ne samo stvaralačka snaga naših umjetnika, već i ona katoličke vjere. Izložbu smo postavili u Domu Tigrova kako bismo time istakli i katoličku vjeru zahvaljujući kojoj su izvojevali konačnu pobjedu u ratu - objasnio je Enes Quien, stalni član postrojbe Crne Mambe te profesor na zagrebačkoj ALU. Izložbom se obilježava i 30. obljetnica Krvavog Uskrsa, istaknuo je predsjednik Udruge Crne mambe, brigadni general Petar Bajan

-Već duže vrijeme surađujemo s Udrugom Baruni i velika nam je čast što ćemo ovako obilježiti 30. obljetnicu Krvavog Uskrsa. Izložbu smo postavili i u čast Josipa Jovića, prve žrtve Domovinskog rata. Isusova patnja na križnom putu poklapa se s patnjom naših postrojbi u Domovinskom ratu koje su u molitvi pronalazili snagu za borbu - istaknuo je Bajan te naglasio da se izložba u Domu Tigrova Rakitje može pogledati do 15. travnja, odnosno do kraja uskršnjih praznika. 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije