Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi sporazum

Samoborsko će se smeće voziti u Kutinu, računi im neće rasti

09.01.2015.,  Samobor - Na trznici grada Samobora postavljeni su podzemni kontjeneri za prikupljanje otpada. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filić/PIXSELL
22.03.2016.
u 09:30

Prijedlog sporazuma izglasan je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, a trebao bi se potpisati na rok do 30. lipnja 2017.

Samoborci bi uskoro smeće mogli odlagati u Kutini.

Budući da Samobor samo do kraja ožujka može zbrinjavati komunalni otpad na odlagalište u Jakuševcu, pronašli su rješenje u sklapanju sporazuma o zajedničkoj provedbi mjera gospodarenja otpadom s Gradom Kutinom i njegovim partnerima. Tako će Grad Samobor od 1. travnja svoj komunalni otpad voziti na odlagalište Kutina, kojim gospodari trgovačko društvo Eko Moslavina.

Prijedlog sporazuma izglasan je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, a trebao bi se potpisati na rok do 30. lipnja 2017. Riječ je o najpovoljnijoj pristigloj ponudi, kažu iz Grada Samobora, a zajedno s Kutinom dalje će se tražiti ekonomski najbolja rješenja za odlaganje smeća, koja su u skladu sa Zakonom o održivom gospodarenju otpadom. No, Samoborcima odvoz zbog toga neće poskupjeti.

– Iako će se otpad voziti dalje, cijena odlaganja bit će niža – objasnio je zamjenik gradonačelnika Željko Stanec. Nastavljaju se i pripreme za kompostiranje biootpada te razvrstavanje i uporabu korisnog otpada.

Komentara 3

DU
Deleted user
09:35 22.03.2016.

Nitko ne spominje kredite,kamate i milione kuna koji su se od građana Kutine ''uložili'' u projekat zbrinjavanja otpada u park prirode Lonjsko polje???

Avatar comparator
comparator
09:42 22.03.2016.

Politički partneri su se lako dogovorili kako svoje smeće poslati pod nos nekom manje cendravijem koji mora šutjeti jer ako se pobuni slijedi šikaniranje i torture iste kao one za vrijeme titoizma . Ma koja je razlika ? GHamad je ostala gamad , a nova mlada komunistička kasta trudi se svoje podvale upakirati u nekakve prozirne zakone . Gdje su sad te silne udruge zelenih ? Ma nema ih jer su pocrvenjeli ali ne od srama nego od odraza crvene knjižice koja ih po špotrebi osnuje i plasira u medije kad im treba oprati novac. Dokle ovaj podli komunizam !

KO
korisniksb
11:00 22.03.2016.

U kutinu,a zasto ne do slavonslog broda???pa dalje je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije