Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
baš nema sreće

Samo četiri dana nakon svečanog otvorenja zatvorena Žičara Sljeme

Zagreb: Žičara prvi dan u pogonu za građanstvo
Davorin Visnjic/PIXSELL
27.02.2022.
u 12:17

S obzirom na to da Državni hidrometeorološki zavod za danas prognozira jak sjeveroistočni vjetar u okolnom gorju s olujnim udarima, a ista je prognoza i za sutra, vrlo je vjerojatno da žičara neće raditi ni u ponedjeljak

Smo četiri dana nakon svečanog otvaranja, Žičara Sljeme je zatvorena. Razlog je jak sjeveroistočni vjetar koji od sinoć puše nad Zagrebom. Podsjetimo, zbog sigurnosti putnika, sljemenska se žičara zaustavlja kada brzina vjetra na Medvednici dostigne 70 kilometara na sat

S obzirom na to da Državni hidrometeorološki zavod za danas prognozira jak sjeveroistočni vjetar u okolnom gorju s olujnim udarima, a ista je prognoza i za sutra, vrlo je vjerojatno da žičara neće raditi ni u ponedjeljak. 

Žičara Sljeme baš nema sreće. Nakon što je datum otvaranja pomican nekoliko desetaka puta najprije zbog zastoja u opskrbi materijalom, a potom zbog nedozvoljene razine buke, Žičaru Sljeme na udarni prvi vikend zaustavile su i vremenske prilike. 

Podsjetimo, Žičara Sljeme jedan je od najspornijih projekata u ostavštini pokojnog gradonačelnika Milana Bandića. Njenu su izgradnju pratile brojne kontroverze, a neki su procijenili da je plaćena više od one u Švicarskim Alpama koja je obložena Swarovski kristalima. 

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
17:45 27.02.2022.

Žičara nije zatvorena . Ona samo ne prometuje zbog vjetra ,a radi sigurnosti. Naša žičara u Dubrovniku često ne radi iz sigurnosnih razloga pa ipak nitko ne pravi senzaciju oko toga.

Avatar Dokman
Dokman
15:21 27.02.2022.

Novinari toliko pišu protiv te žičare da će biti gušt vidjeti njihove face ka d se vidi da ona ipak uprihoduje novce.. da je žičaru napravio neko drugi iz njihovog tabora hvaliti bi ju kao što hvale titin brod u Rijeci..

HA
havier
22:01 27.02.2022.

U Kaprunu je često takav vjetar no ne zaustavlja se žičara. No bolje biti oprezan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije