Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završena sanacija

Pušten promet Slavonskom preko mjesta gdje je bila rupa. Pogledajte kako sad izgleda!

Slavonska Bandić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/17
12.04.2016.
u 22:25

Osim za sanaciju rupe, prometna blokada iskorištena je i za asfaltiranje još oko 1600 metara Slavonske avenije

Friško asfaltirana Slavonska avenija na križanju s Marohnićevom ulicom nakon tjedan dana blokade zbog rupe koja se ondje otvorila prije sat vremena ponovno je puštena u promet.

Radovi na sanaciji uzroka puknuća još nisu završeni, nego je zamijenjen dio cijevi ispod ceste kako bi se Slavonska mogla pustiti u promet pa će se još nekoliko dana kopati kako bi se zamijenilo preostalih 30-ak metara cijevi duž Marohnićeve. Ulicu je obišao gradonačelnik Milan Bandić.

– Ovdje se radilo 24 sata na dan, čestitam svim izvođačima. Slavonska je završena, najvažnije je da se sklonimo i da se može odvijati promet. Još imamo 10-ak dana posla na sanaciji u Marohnićevoj – kazao je gradonačelnik.

Novinari su ga pitali hoće li dati medalju Grada Zagreba, kao što je spominjao, autoru fotomontaže, 21-godišnjem Leonu Žilavom koji je na mjestu rupe nacrtao fontanu te gradonačelnika koji govori – "To je to, problem riješen." – Čestitam mu, mislim da je zaslužio medalju i dobit će ju, originalan je – kazao je Bandić rukujući, se na što je Žilavi odgovorio da mu je drago što je prihvatio šalu.

Osim za sanaciju rupe, prometna blokada iskorištena je i za asfaltiranje još oko 1600 metara Slavonske avenije

– Posao na asfaltiranju završen je oko podne, a potom je trebalo pustiti da se asfalt stvrdne i iscrta signalizacija kako bi se ulica mogla pustiti u promet – kazao je Hasan Džombić iz Zagrebačkih cesta. Dodao je da su počeli s asfaltiranjem čim su radovi na sanaciji rupe bili završeni, no da je asfaltiran i dio Slavonske koji je bio u planu za ljetno razdoblje.

– Odlučeno je, naime, da se taj posao obavi sada kada je promet ionako usporen i kada su strojevi na cesti. Tako smo asfaltirali dio južnog kolnika Slavonske od križanja s Marohnićevom do zgrade Televizije prema istoku te sjeverni kolnik Selske ceste – rekao je Džombić.  

Prema objašnjenju iz Grada, 5. travnja uvečer prometnica se urušila, pri čemu je u rupu zamalo upao auto i ona je na tjedan dana paralizirala gradski promet, zato što je pukla kanalizacijska cijev. U nju su dulje vrijeme upadali šljunak i zemlja, a s obzirom na to da se na Slavonskoj zbog toga otvorila rupa koja je bila duboka sedam, a široka i duga po pet metara, odnosno tolika da bi u nju bez problema stala čak četiri automobila, ispada da je u kanalizaciju otišlo oko 160 kubika materijala.   

Za posao obnove uz Vodovod i Zagrebačke ceste angažirana je tvrtka Tigra u vlasništvu Milana Penave, kuma gradonačelnika Milana Bandića, koji je za hitnu sanaciju rupe, kako se neslužbeno doznaje, dobio oko pola milijuna kuna. Na upit o cijeni radova, Bandić je kazao da će se znati tek za 10-ak dana kada sve bude završeno. 

Iz Vodovoda su objasnili da se sanacija kanala nastavlja jer su završeni radovi samo ispod Slavonske kako bi se mogao normalizirati promet.

– Saniran je kanal dug oko 20 metara, a sanacija preostalog dijela, sve do presvođenog potoka Kuniščak, u tijeku je – objasnili su iz Vodovoda. Tako građani još 10-ak dana neće moći koristiti Marohnićevu ulicu za spoj sa Slavonskom.

Umjesto Marohnićevom, spoj između Ulice Prisavlje i Slavonske bit će cestom iza Hypo centra, a vozači mogu i Ulicom XIII Vrbik koja je također bila zatvorena.

Komentara 12

LE
leapozd
23:08 12.04.2016.

Izgleda friško.

Avatar franccerac
franccerac
23:13 12.04.2016.

Odlično.

Avatar liquidsky
liquidsky
07:42 13.04.2016.

Ovo je najvažniji događaj u novijoj hrvatskoj povijesti. Senzacija ni od čega. Rupa sanirana, kum zaradio, Bandić bio u središtu pozornosti, sve uobičajeno. Očaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije