Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Projekt Tete pričalice pokreće se i u Zagrebu

Rođena je, našalila se zagrebačka poduzetnica Danijela Kudoić, s velikim darom “brbljanja”, stoga je kao stvorena za – tetu pričalicu
17. listopada 2011. u 08:45 1 komentara 118 prikaza
teta pricalica
Foto: pixsell

Uvijek je, kaže, imala želju pomagati, no tek je sada prvi put osjetila da to uistinu može. Rođena je, našalila se zagrebačka poduzetnica Danijela Kudoić, s velikim darom “brbljanja”, stoga je kao stvorena za – tetu pričalicu. – Osjetila sam da bih upravo to voljela raditi, da je to za mene – kaže Danijela. Podsjetimo, projekt Tete pričalice u kojem volonterke, i za sada tek nekoliko volontera, uvečer dolaze u bolnicu i malenim pacijentima pričaju bajke u Rijeci organizira strukovna udruga za promicanje dobrobiti djece Portić. U ostalim gradovima još se ne provodi pa su proteklog vikenda prvi put u Zagrebu organizirali seminar za one koji projekt žele proširiti i na druge gradove, a među njima je i Danijela.

– Ovaj me se projekt jako dojmio jer je dokazano da pričanje priča djeci ima jak i pozitivan placebo učinak na oboljele – rekla je Danijela. Tete pričalice u zagrebačke će bolnice doći nakon što se oformi organizacija koja će, rečeno je na seminaru, preuzeti odgovornost za volonterske grupe. Danijela se pak veseli što će nakon stresnog i grubog poslovnog okruženja uvečer dolaziti među mališane.

– Mnogi me pitaju kako ću pronaći vremena, ali kada nešto istinski želiš, onda ga pronađeš – kaže.

ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar My Style
    My Style:

    To je vrlo lepo od njih, bez obzira sto je nasmejanih Teta tek nekoliko, ali nije njihova krivica sto je sistem los i bezosecajan prema pacijentima !!