Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
knjiga Vojina Čulića

Predstavljena zbirka poezije 'Put iz pakla prema vječnosti'

pakao (1)
Foto:
1/6
20.09.2013.
u 16:36

Pjesnik koji je svoje prve pjesme napisao u ranoj mladosti u novu zbirku poezije uvrstio je poeziju napisanu u posljednjih pet godina, a kojima je izrazio svoja duševna stanja, tuge, zebnje, strahove, nade i snove.

Zbirka poezije Put iz pakla prema vječnosti autora Vojina Čulića predstavljena je u utorak u Domu za umirovljenike Trnje. Pjesnik koji je svoje prve pjesme napisao u ranoj mladosti u novu zbirku poezije uvrstio je poeziju napisanu u posljednjih pet godina, a u njoj je izrazio svoja duševna stanja, tuge, zebnje, strahove, nade i snove.

– S obzirom na to da sam veoma rano spoznao koliko je siromašnom seljačkom dječaku teško probijati se kroz život, poslije sam osjetio silnu empatiju prema svima onima koji su na bilo koji način bili ugnjetavani, obespravljeni i prezreni. U nekim sam pjesmama prema njima izrazio svoju solidarnost i nastojao ih svojim stihovima ohrabriti i potaknuti na ponos i dostojanstvo – kazao je pjesnik.

U pjesmama autor iznosi i svoja viđenja političke stvarnosti, a prvi se put izražava i kao likovni umjetnik, i to slikama nastalim u posljednjih sedam godina, a kojima je knjiga ilustrirana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije