Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jelačićev trg

Pogledajte veliku smjenu straže Kravat pukovnije povodom Dana kravate

Zagreb: Velika smjena straže Kravat pukovnije povodom Dana kravate
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/12
18.10.2020.
u 14:38

Nakon ceremonije postroj je prošao Radićevom do Kamenitih vrata

Velika smjena straže Kravat pukovnije povodom Dana kravate danas se u podne obilježila ceremonijom stroja i naoružanja na Trgu bana Josipa Jelačića.

Nakon ceremonije postroj je prošao Radićevom do Kamenitih vrata gdje je pješački postroj tradicionalno izmolio molitve te postavio dvojicu stražara ispred Kamenitih vrata. Postroj se zatim vraća na Jelačićev trg i ostavio dvojicu stražara kod spomenika najpoznatijem hrvatskom banu.

VIDEO  Velika smjena straze povodom Dana kravate 

Uslijedila je zatim hodnja do Gospinog kipa ispred katedrale gdje se također ostavlilo dvojica stražara. Postroj je nakon toga otišao na Tkalčićevu, smjerom Kaptola i Mikloušićeve, te se vratio na centralni trg gdje je ceremonijalno preuzimao stražare. Odlaskom pred katedralu i preuzimanjem stražara završila je smjena straže.

Komentara 2

Avatar odvratni_ZG_kurir
odvratni_ZG_kurir
16:58 20.10.2020.

Da li je predsjednik Milanović bio "generalni pokrovitelj" ovog događaja?

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
00:08 19.10.2020.

Nažalost, ni sjena smjeni straže na Markovu trgu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije