Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luksuzni smještaj

Pogledajte unutrašnjost novog hotela u centru Zagreba

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/13
30.11.2018.
u 19:37

'Željeli smo ispričati zagrebačku priču od početka do kraja'

Stari Zagreb na urbani način, misao je vodilja hotela koji je ovih dana otvorio svoja vrata tek nekoliko metara od glavnog zagrebačkog trga, na uglu Jurišićeve i Palmotićeve ulice.

Luksuzni Amardia Park Hotel Capital u potpunosti priča priču staroga Zagreba. Tijekom uređenja hotela, na mjestu nekadašnje banke, zaštićeni su i sačuvani svi izvorni detalji iz 1923. kada je objekt sagrađen. Investicija je ovo vrijedna čak 14 i pol milijuna eura, a sam ulazak u predvorje hotela već daje naslutiti kako je ta brojka apsolutno opravdana.

VIDEO: Novi hotel u centru Zagreba

– Pazili smo na sve detalje. Željeli smo ispričati zagrebačku priču od početka do kraja, zato smo u suradnji s arhitektima iz Londona i Beča, kombinirajući stilove secesije i urbanog stila, pažljivo uredili svaki dio našeg prostora – kaže nam Ivan Sarajlić, izvršni koordinator marketinga hotela. Zidove hotela tako, između ostalog, krasi 30 zidnih satova koji su tu još od 20-ih godina prošlog stoljeća.

Pogledajte kako izgleda novi hotel u centru Zagreba:

1/13

Praline iz Opatije

Na samome se ulazu u hotel nalazi i dućančić u kojemu se mogu nabaviti šeširi, parfemi i torbe zagrebačkih obrtnika, ali i više od trideset vrsta pralina, koje proizvode sami u vlastitome laboratoriju u Opatiji.

Da se sve pomno biralo do najmanjeg detalja, vidi se i u ponudi hrane. U restoranu se tako mogu pojesti tradicionalni zagrebački štrukli, ali i kobasice s tartufima, koje su, uz razne marmelade te druge suhomesnate proizvode, također domaće proizvodnje u suradnji s lokalnim OPG-ovima. U ponudi bifea je i pršut koji gosti mogu sami narezati. 

Pazilo se, dakako, i na ponudu pića, pa se tako u baru mogu kušati najekskluzivnija svjetska vina, a oni koji si ne mogu priuštiti bocu, mogu se počastiti čašicom, za koju će morati izdvojiti 190 kuna. Oni dubljeg džepa možda će posegnuti i za tekilom imena Azul, čiji se jedan od ukupno dva primjerka nalazi upravo u ponudi bara Amardije.

Za jedan dan u jednoj od 112 soba u ovome luksuznom hotelu potrebno je izdvojiti oko 1200 kn, a prvi su gosti već došli.

Okupljalište Zagrepčana

– Prva nam je gošća bila novinarka, koja je došla čak iz Amerike napraviti reportažu o našemu Adventu. Već smo bukirani, a gosti dolaze iz cijeloga svijeta – od Azije, pa sve do naših ljudi koji žele praznike provesti u Zagrebu i osjetiti duh Adventa – govori Sarajlić.

Oni koji ne planiraju odsjesti u hotelu, a žele uživati u starozagrebačkom štihu, dobrodošli su u kavanu i bar, koji bi, mogao postati omiljeno okupljalište Zagrepčana.

Komentara 22

SA
SamoMalo
19:47 30.11.2018.

Inace Jelena Pišonić Babić ovo se zove PR a ne clanak!

AR
Artukovic
00:20 01.12.2018.

Jel gazda Horvatincic kad su dozvoljene tolike preinake na zgradi spomeniku kulture?

VI
Vito
09:51 01.12.2018.

U Prašku su već zabranili "ulaz", ali još možete vidjeti "iz zraka" zgradu koju su zrušili. __ Zato "požurite" i napravite screenshot za "svoje unuke" i zagrebačku povijest prije uništenja središnjeg dijela Zagreba u 21. stoljeću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije