Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljetna pozornica tuškanac

Počinje 'Kinoteka u šumi': Provjerite raspored projekcija legendarnih filmskih klasika

Foto: Ljetna pozornica Tuškanac
1/5
24.08.2020.
u 12:34

U subotu je Briljanteen (1978) Randala Kleisera, retro-mjuzikl koji je potvrdio zvjezdani status Johna Travolte i Olivije Newton-Johna

Program "Kinoteka u šumi" počinje u sutra projekcijom filma Psiho (1960) Alfreda Hitchcocka, jednog od prvih uistinu modernih hollywoodskih ostvarenja, koji je tektonski promijenio način na koji gledamo filmove i doživljavamo svijet. A projekcijom Hitchcockova remek-djela na Ljetnoj pozornici Tuškanac obilježava se šezdesetu obljetnicu ovog neosporivog klasika, koji još uvijek nije izgubio svoju moć da šokira i zabavi.

U srijedu na rasporedu je Učini pravu stvar (1989) Spikea Leeja. Radi se o jednom od ključnih ostvarenja američkog filma 1980-ih: angažiranoj, stilski razigranoj te emocijama i humorom nabijenoj satiri, čije je seciranje klasnih i rasnih odnosa u SAD-u podjednako relevatno danas, kao i u vrijeme njegova nastanka. 

Krajem tjedna prikazuju se dva glazbena filma, koja su postala (i ostala) miljenici publike svih generacija. U četvrtak  na rasporedu je glazbeno-filmski klasik Miloša Formana Kosa (1979), oda kontrakulturi 1960-ih sa snažnom antiratnom porukom te upečatljivim soundtrackom koji ostaje u mislima i danima nakon projekcije.

U subotu uživamo uz Briljanteen (1978) Randala Kleisera, retro-mjuzikl koji je potvrdio zvjezdani status Johna Travolte i Olivije Newton-John, a koji je svojim zaraznim soundtrackom savršeno dočarao društvene rituale i pop-kulturu 1950-ih.

U petak, pak, prikazuje se Napad na policijsku postaju 13 (1976), kultni klasik Johna Carpentera o zaposlenicima i zatvorenicima gotovo napuštene policijske postaje u Los Angelesu koji se, nekoliko sati pred njezino zatvaranje, nađu na udaru lokalnih bandi željnih osvete. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije