Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osvajači iz folklora

Ovo su novi dobitnici Medalje Grada Zagreba

Marijan Makar
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
1/4
24.03.2014.
u 11:42

Odlukom gradonačelnika Zagreba, ovo gradsko javno priznanje nosit će Ljubica Keber, Marijan Makar, KUD Orač Mala Mlaka i HKUD Željezničar Zagreb, za uzorne uspjehe u dugogodišnjem djelovanju

Ljubica Keber, Marijan Makar, KUD Orač Mala Mlaka i HKUD Željezničar Zagreb novi su dobitnici Medalje Grada Zagreba, koja se dodjeljuje građanima Zagreba i udrugama, trgovačkim društvima, ustanovama i drugim pravnim osobama za postignute uzorne radne uspjehe.

Nove nositelje ovoga visokoga gradskog priznanja proglasio je gradonačelnik Milan Bandić 12. ožujka, o čemu je zaključak objavljen u Službenom glasniku Grada Zagreba.

Poimence su i objašnjeni razlozi dodjele medalje svakom od spomenutih laureata:

Ljubica Keber iz Zagreba suosnivačica je i dugogodišnja predsjednica Folklorne izvorne skupine Remete, a medalju prima za njegovanje i očuvanje folklorne baštine i izvornih običaja Remeta.

Marijan Makar iz Zagreba skladatelj je, aranžer i dirigent koji je životni radni vijek posvetio hrvatskoj tradicijskoj glazbi te svojim predanim radom ostavio neizbrisiv trag u repertoaru Folklornog ansambla Lado i Zagrebačkog folklornog ansambla dr. Ivan Ivančan, a nagrada mu se uručuje u povodu 50. obljetnice rada.

Kulturno-umjetničko društvo Orač iz Male Mlake dobitnik je gradske Medalje u povodu obilježavanja 95. obljetnice rada usmjerenog očuvanju folklorne kulturne baštine te tradicijske kulture i velikog doprinosa za cjelokupni rad lokalne zajednice na svom području.

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Željezničar Zagreb u povodu 100. godišnjice djelovanja na očuvanju folklorne kulturne baštine i tradicijske kulture te promicanju hrvatske folklorne kulturne baštine u svijetu.

Inače, danas zasjeda skupštinski Odbor za javna priznanja, koji će razmotriti prijedloge za dodjelu Nagrade Grada Zagreba, pristigle na javni natječaj, a odlučivat će se i o visini novčanog iznosa koji prati ovo zagrebačko javno priznanje, što se uručuje zaslužnim građanima, udrugama, tvrtkama, ustanovama, vjerskim zajednicama... u povodu Dana Grada Zagreba 31. svibnja.

>>Bonaventura Duda primio Medalju grada Zagreba

>>Sin za Borisa Šprema primio nagradu Grada Zagreba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije