Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ključni projekti Svetog Ivana Zeline u 2015.

Od Goričice do Komina nogostup za školarce

06.06.2013., Zagreb - Hrvoje Koscec, novi gradonacelnik grada Sveti Ivan Zelina, clan koalicije SDP-HNS-HSU. Photo: Borna Filic/PIXSELL
15.04.2015.
u 16:00

Sveta Helena konačno dobiva mrtvačnicu, obnavljat će se bazeni u Zelini, sagraditi biciklističke staze

Proračun Svetog Ivana Zeline iznosit će 40,347.400 kuna, a kad bude donesen, počet će realizacija ključnih projekata za razvoj grada, najavljuje gradonačelnik Hrvoje Košćec.

Tako će Sveta Helena konačno dobiti mrtvačnicu, a počinje i izrada projekata za obnovu bazena u Zelini, gradnju nogostupa i biciklističke staze te, najvažnije, pretvaranje područja Sveta Helena – jug u gospodarsku zonu.

Poticanje zapošljavanja

Naime, nakon što je u prosincu propalo izglasavanje proračuna, uslijedili su prijevremeni izbori na kojima je pobjedu opet odnio Hrvoje Košćec.

Kako kaže, na novom izglasavanju proračuna idućeg ponedjeljka takvih problema neće biti.

– Novi je proračun jednako dobar kao i stari, čije je neizglasavanje bilo, vjerujem, namjerno rušenje vlasti – objasnio je Košćec te ipak napomenuo kako je riječ o prilično optimističnom proračunu.

Ovaj je, ipak, za 2 milijuna kuna, odnosno 5 posto, manji od prošlog jer je kasnije donesen. A najvažniji projekt iz programa gradnje jest uvođenje kompletne infrastrukture u zonu Sveta Helena – jug, koja trenutačno nije u funkciji. Ove će se godine dovršiti projektna dokumentacija, a s radovima bi se moglo početi iduće godine.

– To je ključni projekt za zapošljavanje. U sjevernoj je zoni većina prostora u funkciji te je razvoj južne zone logičan slijed – poručio je Hrvoje Košćec te najavio da je za poticanje zapošljavanja i razvoj turizma u Svetom Ivanu Zelini iznimno važna revitalizacija bazena koji već 10 godina nisu u funkciji, a s čijom će se pripremom projekta početi ove godine. A, sagradit će se i projektna dokumentacija za nogostup i biciklističku stazu uz državnu cestu od Goričice do Komina.

– Riječ je o pitanju osnovne sigurnosti, posebice za djecu koja tim putem idu u školu – kazao je gradonačelnik o projektu čija će gradnja početi 2016.

Gradit će se mrtvačnica

Ove će se godine graditi i mrtvačnica na groblju u Svetoj Heleni, za koju već postoji građevinska dozvola.

– Groblje Sveta Helena mora imati mrtvačnicu, to je nužno – rekao je gradonačelnik

Uz ta četiri ključna projekta, objasnio je gradonačelnik, počinju i manji komunalni radovi, koji su bili stopirani.

Komentara 2

TE
telka
16:45 15.04.2015.

sve je to lijepo....al, pitam ja gradonačelnika što je sa nama ostalima, što je sa paukovcem, i mi imamo djecu koja idu u školu ali kojima su u većini slučajeva rupe i zakrpe, te sleperi jedino društvo na cesti.....zar naša djeca nisu ugrožena? Kad već ne možete ili ne želite zabraniti promet sleperima ( dozvoljeno je do 7 tona, a on prazan ima puno više), barem onda djeci osigurajte nesmetan hod, odnosno nogostup..... nemojte biti poput vaših prethodnika- obećanje ludom radovanje.....

FM
filipovic.matejaa
19:41 17.04.2015.

Bilo je i vrijeme...svaka cast...mog mladeg brata od 12 godina je auto udario vec drugi put u zadnjih 6 mjeseci, na srecu on je prosao s laksim ozljedama ali je morao ici kod psihijatra na razgovore zbog traume...a jos na sve to ima i tumor na mozgu, tako da je sve to samo otezalo stvari...dok njegova skolska kolegica nije prosla samo s laksim ozljedama...ali sve u svemu i ona se u meduvremenu potpuno oporavila... Tako da mogu reci samo SVAKA CAST...iako je to vec trebalo odavno napraviti...ali kako se kaze "bolje ikad nego nikad"... jedno veliko HVALA od mene ako se to ubrzo realizira...:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije