Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Obilježavanje Međunarodnoga dana obitelji u okviru Nacionalne kampanje „I ja želim čitati!“

Program se provodi u sklopu Nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom „I ja želim čitati!“, čiji je organizator Hrvatsko knjižničarsko društvo
22. svibnja 2019. u 15:27 127 prikaza
Obilježavanje Međunarodnoga dana obitelji u okviru Nacionalne kampanje „I ja želim čitati!“
Pogledajte galeriju 1/16

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u suorganizaciji Knjižnice, Hrvatskoga knjižničarskog društva, Ureda pravobraniteljice za djecu, Osnovne škole Dr. Ivan Merz i udruge Kaooosss u utorak 21. svibnja 2019. godine prigodnim programom obilježen je Međunarodni dan obitelji.

VELIKI USPJEH Vatrogaskinja iz Zagreba briljirala na Novom Zelandu: Pretrčala 60 katova u 20 minuta

Program se provodi u sklopu Nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom „I ja želim čitati!“, čiji je organizator Hrvatsko knjižničarsko društvo, a jedan je od brojnih partnera i Ured pravobraniteljice za djecu. Tim programom članovi Mreže mlađih savjetnika Pravobraniteljice svojim vršnjacima želi skrenuti pozornost na izazove s kojima se susreću djeca i mladi s teškoćama u čitanju.

Obilježavanje Međunarodnoga dana obitelji u okviru Nacionalne kampanje „I ja želim čitati!“ | Autor :

U programu je premijerno predstavljen kratki film "Učionica, naša čitaonica!" na temu djece koja imaju disleksiju i kako se s ovom tegobom snalaze u školi te na koji način ih podržava obitelj.  Film ima za cilj dugoročnu održivost kroz promocije filma i predavanja u osnovnim školama, srednjim školama i narodnim knjižnicama diljem Hrvatske. Film je režirao Jura Troje.

U programu  sudjeluju Mlađi savjetnici Pravobraniteljice, učenici prvog i trećeg razreda osnovne škole “Dr. Ivan Merz” te Udruga Kaooosss. To je udruga za promicanje kreativnosti, kulture, obrazovanja i pismenosti.

Prikazivanjem ovog filma Nacionalna kampanja „I ja želim čitati!“  zajedno sa suorganizatorima nastavlja svojim radom na senzibiliziranju i informiranju javnosti o problemu čitanja i disleksiji te kako se s ovim teškoćama nositi tijekom školovanja i svakodnevnom životu u obitelji i zajednici.

U prigodnom programu prof.dr.sci. Anite Peti-Stantić informirala je uzvanike o svojoj najnovijoj knjizi "Čitanjem do (spo)razumijevanja: od čitalačke pismenosti do čitateljske sposobnosti" u izdanju Naklade Ljevak.

Obilježavanje Međunarodnoga dana obitelji u okviru Nacionalne kampanje „I ja želim čitati!“ | Autor :

Glazbenim nastupom, događaj su uveličali Ivana Husar Mlinac i polaznici glazbene škole Husar@Tomčić, dječji plesno-pjevački zbor "Arija" I glazbenica  Lamia Belošević.

Program su vodili Željka Miščin, voditeljica Nacionalne kampanje „I ja želim čitati!“ i Niko Radujković, predstavnik Mreže mladih savjetnika Pravobraniteljice.

Stjepan Katić - izložba Izložba Katić u zaprešićkom Peppermintu

U programu su sudjelovalii glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu dr. sc. Tatijana Petrić, pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević, logopedinja Ivona Salaj – savjetnica Pravobraniteljice, prof. Vlatka Križan, klinička psihologinja iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba, izaslanica gradonačelnika grada Zagreba Mila Jelavić, pročelnica Ureda za demografiju te Zrinka Lochert, voditeljica Odjela za osnovno školstvo grada Zagreba.

Spin City car sharing
Pokretanje posla
Pet stvari koje morate znati prije pokretanja biznisa

A1 izdvaja za Vas