Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podijelio 24-godišnjak

Nevjerojatna priča s relacije Zagreb-Beograd: 'Susjedi, legende ste, ovo nisam u Hrvatskoj doživio'

Beograd: Ljubavni prizori u parku Kalemegdan tijekom zalaska sunca
Silas Stein/DPA
08.01.2024.
u 16:40

Mladić je izazvao brojne komentare, većinom prepune pozitivnih iskustava uz susjedne nam zemlje, ali lijepe priče i poruke iz Srbije

Kupovina automobila u Beogradu oduševila je 24-godišnjeg Zagrepčanina koji je svoje ugodno iskustvo podijelio na Redditu te izazvao brojne reakcije i slične priče na relaciji Hrvatska – Srbija, piše Zagreb Info. 

-Došao sam iz Hrvatske u Beograd prije par mjeseci da kupim auto. Dogovor je bio doći i pogledati auto te kupiti ili ne kupiti. Ljudi su me dočekali s kavom, kolačima, platom sa svim mogućima šunkama i sirevima- opisao je Zagrepčanin i dodao kako je atmosfera bila odlična, a niti u jednom trenutku nije primjetio da ga se drukčije ili ispod oka gleda zato što je iz Hrvatske. 

-Nakon što sam mu dao novce, on meni sve potrebne dokumente i ključeve, morao sam ostati još, jer je njegova žena spremila ručak za sve, a da ja to nisam ni znao. Stvarno ovako nešto nisam još doživio kod nas u Hrvatskoj. Susjedi, najbolji ste i nema Vam ravnih Sretan Vam Božić i Nova godina. Legende ste-napisao je na Redditu poručio je kako se sigurno vraća u Srbiju.Time je izazvao brojne komentare, većinom prepune pozitivnih iskustava uz susjedne nam zemlje, ali lijepe priče i poruke iz Srbije.

Beograd: Ljubavni prizori u parku Kalemegdan tijekom zalaska sunca
1/15

-Nisam u životu upoznao čovjeka koji mrzi Hrvate Vjerojatno ih ima među starijom populacijom, koji su indoktrinirani propagandom ili su to neki naloženi klinci nevrijedni pažnje. Sve u svemu, drago mi je da ste se dobro proveli i navrati opet, neće biti drugačije- napisao je jedan komentator iz Srbije.

-Zašto bih ja tebe mrzio koji se možda nisi rodio kad je završio rat ili si bio još dijete? Bio sam u Beogradu s curom, sada ženom i odlično smo se proveli. Nitko me nije čudno gledao- dodao je jedan komentator iz Hrvatske.

-Ja ljetujem u Hrvatskoj svake godine zadnjih 20 godina i često sam tamo autom sa srpskim tablicama. Nikad nisam doživio neku neugodnost. A imam jednog poznanika koji misli da ga, čim promoli glavu u Hrvatsku, čekaju da ga zakolju. Ne mrzi Hrvate, ali je plašljiv k’o zec-napisao je jedan komentator iz Srbije.

>>VEZANI ČLANCI: 

-Mislim da politika i mediji rade umjetnu mržnju, ali da to u praksi nije tako. Dobar dio populacije voli kad im dođe neko iz inozemstva u posjet, pa i iz Hrvatske- dodao je.

>>VIDEO: Hrvati iz Njemačke: 'Cijeli grad je blokiran, treba nam sat vremena za pet kilometara...'

 

Komentara 3

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
06:18 11.01.2024.

Ovakvim pričama se propagira stav da se rat samo dogodio, da nitko nije kriv i da su oni koji su ratovali neki zavedeni ekstremisti, i to podjednako na obje strane. Istina je da je Srbija ničim izazvana izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku. I to nije bio projekt šačice luđaka, vec cjelokupne srpske inteligencije, na čelu sa SANU (koja je plan stvaranja velike Srbije donijela u svom Memorandumu). Ni Milošević nije nekom slučajnošću došao na vlast, već ga je srpski narod izabrao u više navrata, jer se slagao s njegovom ekspanzionističkom politikom i planovima.

CV
cvaljo
12:52 09.01.2024.

Živjelo bratstvo i jedinstvo...dok nas opet ne napadnu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije