Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bandićeva lista

Neurologinja u politici: Promet i bolnica 
u Blatu prioriteti

'15.09.08., Zagreb - Gradonacelnik Milan Bandic i dr. Vida Demarin na tiskovnoj konferenciji povodom preventivnih kardiovaskularnih pregleda. Photo:Davor Visnjic/Vecernji list'
'Davor Visnjic/Vecernji list'
Autor
Sonja Hoffman
16.05.2013.
u 17:00

Neurologinja kaže da nije Bandićeva liječnica i da joj nikada nije kazao tko ga je nakon moždanog udara spasio – Ostojić ili Paladino

1. Poznata ste neurologinja i članica HAZU. Kako to da ste se odlučili za politiku?

Volim svoj grad i želim da nam svima bude što ljepše i ugodnije živjeti u njemu te ću rado tome pridonijeti.

2. Zašto ste se odlučili kandidirati baš na listi Milana Bandića?

Vrlo rado sam se odazvala pozivu gospodina Milana Bandića jer iznimno cijenim njegov cjelokupan dosadašnji rad i postignuća, njegovu želju da Zagreb bude prava europska metropola. 

3. Koliko dugo surađujete s Milanom Bandićem? 

Više godina surađujemo na projektu Zagrebačke zaklade za pomoć oboljelima od cerebrovaskularnih bolesti. Naime, Bandić je osnovao tu zakladu. U okviru nje prikupljena su financijska sredstva i osnovan je Centar za prevenciju pri Klinici za neurologiju KBC-a “Sestre milosrdnice”. Taj je centar opremljen najsuvremenijim dijagnostičkim uređajima 

4. Kada je Milan Bandić preživio moždani udar vi ste preuzeli brigu o njegovu liječenju? Kakav je Bandić pacijent? 

Gospodin Bandić je liječen na Rebru i nije “moj” pacijent. Nije uopće pacijent. On je čovjek koji vodi brigu o svom zdravlju, a to je najvažnije. Možda malo previše radi, ali tu nema pomoći. 

5. Jeli vam ikad kazao tko ga je “spasio” kada mu je pozlilo? Naime, mediji su prepuni oprečnih informacija – za dobar ishod, nakon udara, sebi zasluge pripisuju i Rajko Ostojić i prof. Josip Paladino? 

Nismo o tome razgovarali. 

5. Jeste li ikada bili član političke stranke? 

Nikad nisam bila član nijedne političke stranke niti to kanim biti. 

6. Koji su ključni problemi koji muče Zagreb i kako ih kanite rješavati? 

Zagreb je grad po mjeri čovjeka, dovoljno velik da bude prava, moderna europska metropola i dovoljno malen da ljudi jedni o drugima vode brigu i pomažu si. Građen je za kočije, a ne za ovolike silne automobile, pa promet svakako treba rješavati na najadekvatniji način. Treba razmotriti projekt dovršetka Sveučilišne bolnice u Blatu, građani Novog Zagreba svakako trebaju bolnicu. Nema jednog recepta za rješavanje problema, svaki problem treba sagledati, analizirati i onda krenuti u rješavanje. Samo timski rad stručnjaka donosi rješenje.

>>Milan Bandić plakatima posvadio GONG i DIP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije