Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
četvero kandidata

Netko od njih postat će novi rektor ZG Sveučilišta

ZG Sveučilište
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/2
20.03.2014.
u 10:36

Damir Boras, Blaženka Divjak, Melita Kovačević i Nedjeljko Perić predloženi su za novoga čelnika Sveučilišta u Zagrebu, na mandat od 4 godine. Tko će od njih to i postati bit će poznato nakon tajnog glasanja članova Senata 15. travnja

Poznati su kandidati među kojima će se birati novi rektor Sveučilišta u Zagrebu. Izborno povjerenstvo za provedbu postupka izbora rektora objavilo je kako četiri osobe ispunjavaju sve zakonske uvjete i odredbe Statuta sveučilišta, a za čelnika najvećega sveučilišta u Hrvatskoj "nominirali" su ih predsjednici pet vijeća područja i dekani triju sastavnica Sveučilišta.

To su prof.dr. Damir Boras (predloženik Vijeća društveno-humanističkog područja i Fakulteta političkih znanosti, Filozofskog fakulteta i Učiteljskog fakulteta), prof.dr. Blaženka Divjak (predloženica Vijeća biotehničkog područja), prof. dr. Melita Kovačević (predloženica Vijeća prirodoslovnog područja i Vijeća umjetničkog područja) te prof. dr. Nedjeljko Perić (predloženik Vijeća tehničkog područja).

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Oni će svoje programe za mandat rektora Sveučilišta kroz četiri godine izložiti na izvanrednoj sjednici Senata u utorak 8. travnja, a već 15. travnja članovi Senata će tajnim glasanjem, natpolovičnom većinom, izabrati tko će biti novi prvi čovjek zagrebačkog Sveučilišta.

>>Bjeliš se neće kandidirati, više ne može biti rektor

Komentara 3

VL
.
11:53 20.03.2014.

S obzirom tko predlaže prof.dr. Damira Borasa, trebalo bi ga odmah eliminirati sa liste mogućih novih rektora !

PU
purgi2
18:26 20.03.2014.

Postoje dokazi da doktorat g. Divjak sadrži plagijat ...

NB
Ne_Bumo_Se_Dali
10:52 08.04.2014.

Zanima me je li javna isprava izdana u dobroj vjeri da je kandidat zaista napisao svoju doktorsku disertaciju (jer ju je obranio), vrijedeća s obzirom na određene glasove i napise da plagijat nije kazneno djelo (to posebno u svezi s nekim diplomama na Višoj policijskof školi)? 11. Kazneni zakon NN 125/11 i 144/12 Članak 278. (1) Tko izradi lažnu ispravu ili preinači pravu s ciljem da se takva isprava uporabi kao prava ili tko takvu ispravu nabavi radi uporabe ili je uporabi kao pravu, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine. (2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko obmane drugoga o sadržaju kakve isprave i ovaj stavi svoj potpis na tu ispravu, držeći da se potpisuje pod kakvu drugu ispravu ili pod kakav drugi sadržaj. (3) Tko kazneno djelo iz stavka 1. i 2. ovoga članka počini glede javne isprave, oporuke, mjenice, čeka, platne kartice ili javne ili službene knjige koja se mora voditi na temelju zakona, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije