Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi zagreb

Nemamo tople vode? Pa što, bolje sad kad je vruće nego zimi

novi zagreb vrelovod
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
12.08.2014.
u 09:00

Svake nam godine isključe toplu vodu u ovo vrijeme. Nije to ništa strašno, imamo bojler i snalazimo se – kažu obrtnici.

Stanovnici Novog Zagreba, već tradicionalno, nekoliko dana usred ljeta nemaju tople vode. Jučer ujutro počela je sanacija magistralnog vrelovoda u Ulici Damira Tomljanovića Gavrana u sklopu revitalizacije
centralnog toplinskog sustava grada Zagreba, a koja je prijašnjih godina stvarala probleme pojedinim obrtima i stanovnicima. Ove godine, čini se, tih problema nema.

– Nema tople vode? Nisam primijetio. Ljeto je, vrućine su i tuširam se hladnom, za ostalo mi je svejedno. Tih nekoliko dana može se izdržati– govori nam Mladen iz Fancevljeva prilaza, upravo u povratku s
tržnice Utrina.

Tamo je trenutačno najživlje u naselju, a obrti rade kao i izvan sezone. Upravo su oni prijašnjih godina imali najviše primjedbi zbog nemogućnosti obavljanja poslovanja za koje im treba
topla voda.

– Nikakvih problema nemamo. Imamo dva bojlera i svu toplu vodu koja nam treba – govore nam djelatnice frizerskog salona smještenog na sjevernoj strani tržnice. Da svoje bojlere imaju i oni, potvrdili su nam i drugi obrtnici oko tržnice.

– Pa svake nam godine isključe toplu vodu u ovo doba. Nije to ništa strašno, moraju održavati. Problem bi bio kada to ne bi radili. Bolje sada kada nema gotovo nikog nego zimi, tada nam više treba topla voda – složno tvrde susjede Mandica i Marijana iz Kombolove ulice.

Središće, Zapruđe, Sopot, Siget i Trnsko toplu će vodu ponovno imati 13. kolovoza ujutro, a Utrina, Travno, Dugave, Sloboština i Jakuševec tijekom istog dana u
večernjim satima. Bez tople vode trenutačno je oko trideset tisuća kućanstava, kažu iz HEP Toplinarstva.

Komentara 2

DU
Deleted user
13:44 12.08.2014.

Nevjerojatno kako ovaj članak podilazi toplani koja i nije baš korektna prema svojim korisnicima. A baš ovih dana traže da ih se prihvati kao jedine isporučioce toplinske energije i to preko predstavnika stanara uz potpis onih koji su u većinskom vlasništvo stambenog prostora. Mene se kao potrošača ne tiče to što Toplana mora napraviti remont, ja kao potrošač želim imati toplu vodu, a njihovo je da tu uslugu ispostave kako god znaju a ne tako da se kaže - tri dana ćete biti bez tople vode imajte razumijevanja. A imaju li oni kao monopolisti razumijevanja prema onim korisnicima koji ne mogu redovno plaćati njihovu manjkavu uslugu. Trebalo bi razmotriti zašto toplana zomi isključuje grijanje preko noći!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije