Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB ADVENT RUN

Najzabavnija utrka pomaže dijabetičarima, uključite se

Zagreb Advent Run 2017
Foto: Filip Kos/PIXSELL
27.11.2018.
u 08:44

Manifestaciji se ove godine mogu pridružiti i pješaci te ljubitelji nordijskoga hodanja, za koje je osmišljena trasa od pet kilometara, dok je trkačima namijenjena dvostruko dulja ruta.

Tisuće vilenjaka, Djedova Božićnjaka i drugih likova iz bajki i ovoga će prosinca protrčati središtem blagdanski uređene metropole. Riječ je, naime, o trećem izdanju popularnog Zagreb Advent Runa koji je ove godine posvećen borbi protiv dijabetesa.

Zabrinjavajući podaci pokazuju da je broj umrlih od dijabetesa u Hrvatskoj lani porastao 23 posto u odnosu na godinu prije, a u prevenciji i kontroli šećerne bolesti fizička aktivnost, uz prehranu, ima ključnu ulogu. Zato je cilj vesele, kostimirane adventske utrke osvijestiti građane o dobrobitima trčanja za zdravlje, ali i omogućiti sudionicima jedinstven sportski doživljaj blagdanskog Zagreba. Dio novca prikupljenoga od kotizacija, pak, bit će doniran Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga kao potpora njegovim programima i projektima.

Manifestaciji se ove godine mogu pridružiti i pješaci te ljubitelji nordijskoga hodanja, za koje je osmišljena trasa od pet kilometara, dok je trkačima namijenjena dvostruko dulja ruta. Sudionici će se moći savjetovati s kineziolozima, nutricionistima i stručnjacima iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” koji će im mjeriti razinu šećera u krvi i kontrolirati tlak.

Utrka će se održati 16. prosinca s početkom u 10 sati. Start i cilj su u Ulici Isidora Kršnjavog, ispred hotela “Westin”, a za sudjelovanje se treba prijaviti do ove subote. 

Zagreb Advent Run 2017
1/14

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije