Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREBAČKI VELESAJAM

Na Božićnom sajmu nude se delicije iz 45 zemalja

25. Božićni sajam Međunarodnog kluba žena
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/8
02.12.2018.
u 14:14

Na izložbenom prostoru Tuske tako se ovdje mogu kušati orginalne turske hurmašice, a za dvadesetak kuna uživati u češkom gulašu ili juhi od kupusa

Okusi, mirisi, boje i zvuci iz svih krajeva svijeta. Danas u 11 sati na zagrebačkom je Velesajmu svoja vrata otvorio 25. u nizu Božićni sajam u organizaciji Međunarodnog kluba žena na kojem više od 45 zemalja nudi svoje originalne proizvode, hranu i pića.

Posjetitelji tako mogu "putovati" oko štandova više od 45 zemalja – Kine, Indije, Italije, Sirije, Maroka, Turske, Grčke, Španjolske, Irana, Velike Britanije... Štandovi zemalja nude svježe i zapakirane delicije, vina, rukotvorine i igračke. Osim u „okusima svijeta“, posjetitelji mogu uživati u zvucima i pjesmama međunarodne glazbe, te nastupima raznih plesnih skupina u originalnim kostimima, poput Japana, Čilea, Južne Koreje i mnogih drugih.

Na izložbenom prostoru Tuske tako se ovdje mogu kušati orginalne turske hurmašice, a za dvadesetak kuna uživati u češkom gulašu ili juhi od kupusa, a u ponudi ove zemlje, poznate po vrhunskim pivima, može se popiti i ono najpoznatije – Krušovice. Svoje je delicije ponudila i Sirija, koja je ove godine naglasak stavila na zdravu hranu, pa se tako ovdje mogu kušati falafel, smjesa slanutka, peršina, kumina i korijandera, ali i tabula, koja se radi od peršina, rajčice, burbona i zelene salate. Osim toga, posjetitelji mogu saznati kakva je okusa sirijska verzija bureka od sira. Nešto dalje, na izložbenom prostoru Kosova, našla se i orijentalna poslastica kadaif, ali i baklava rađena po tradicionalnoj recepturi.

25. Božićni sajam Međunarodnog kluba žena
1/8

Može se ovdje naći ono najpoznatije od svake zemlje, pa se tako može pojesti originalni britanski "fish and chips", talijanska tjestenina, riža, lazanje, ali i njihova najpoznatija slastica – Nutella. "Zemlja cvijeća", Nizozemska, ponudila je gerbere i zumbule, koji su, kažu nam predstavnici te zemlje, planuli odmah. Mogu se ovdje kupiti i razne igračke, knjige, pa i – punjač za akumulatore poznate njemačke marke Bosch. Djeci će zapeti za oko štand Japana, koji vrvi torbicama, kemijskama i brojim drugim artiklima s likom Hello Kitty, a može se ovdje i slikati u tradicionalnom japanskom kimonu. Među brojnim stranim delicijama, pićima i predmetima, posjetitelji mogu uživati i u onim domaćim iz svih dijelova Hrvatske. Na hrvatskom se štandu tako, između ostalog, može kupiti i drniški pršut, slavonski čvarci, eko med, ali i hrvatska verzija Nutelle.

Sajam je humanitarnog karaktera, a sva sredstva namjenjena su Institutu za palijativnu medicinu u Zagrebu, jedinu specijaliziranu ustanovu sa stručnim timom liječnika i medicinskog osoblja takve vrste u Hrvatskoj. Ulaz na sajam je besplatan, a može se posjetiti danas do 16 sati u paviljonu 7 zagrebačkog Velesajma.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar bokolo
bokolo
00:17 03.12.2018.

Jedite kao Pakistanci i ne treba vam deodoran

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije