Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez uzgoja u gradu

Krave, pajceki i ostale domaće životinje moraju van iz Zagreba

koza
Igor Kralj/PIXSELL
Autori: Jelena Kovačević, Mateja Šobak/VLM
09.03.2012.
u 08:00

Rubni dijelovi grada “izbacili“ domaće životinje, jedina je iznimka perad koje može biti do 15 komada ako kuća ima okućnicu

Odbrojani su dani pajcekima, kravama i ostalim domaćim životinjama u gradu. Poslije dvanaest godina Grad je odlučio proširiti granice u kojima je zabranjeno držanje domaćih životinja, a odluku su potaknula Vijeća Gradskih četvrti.

– Ako je riječ o držanju životinja na području okruženom poljoprivrednim zemljištem, to ćemo dopustiti. Urbanizacija koja je nastupila i na rubnim dijelovima grada, prisila je preostale pojedince da se odreknu držanja životinja – kazao je Jadranko Baturić, predsjednik GČ-a Novi Zagreb – istok.

Odriču se životinja

Najviše promjena nastupilo je u Dubravi, Sesvetama i rubnim dijelovima Novog Zagreba. Tako je u N. Zagrebu granica od Avenije M. Držića proširena do sajma automobila na Jakuševcu, a u granicu ušle su i ulice Tišinska i Gata. U Dubravi granica se pomakla sve do Čučerja, a područje Sesveta granice je produžilo do krajnjih rubova GUP-a Sesveta, koje na istoku završavaju na pola Dugoselske ulice, sve do sesvetskog naselja Kraljevečki Novaki. Prema riječima Emila Tuka, gradskog pročelnika za poljoprivredu, nitko se dosad nije žalio na proširenje granica. No, u odredbi postoji iznimka, i to za perad do 15 komada (bez pijevca) u kući s okućnicom, koja je 15 metara udaljena od prvog susjeda ili 200 metara od škole ili vrtića. Razdoblje prilagodbe traje do kraja godine.

No Milenko Prekodravac, u Oranicama, svojih se domaćih životinja neće odreći. – Znam da bih trebao naći neko drugo mjesto, međutim, moje životinje ne idu nikamo. Ako treba, unijet ću ih u kuću – kaže Milenko, koji ima pet kokoši, pijevca, sedam zečeva, šest koza te četiri pasa.

“Unijet ću ih u kuću”

– Nije mi jasno kako može biti dopušteno da ljudi u kućama ili stanovima drže mnoštvo pasa ili mačaka, a ja ne mogu držati domaće životinje iako imam osigurane sve uvjete – govori ljubitelj životinja koji je sa suprugom počeo uzgajati koze prije 24 godine kad mu je kći oboljela od leukemije.

Ključne riječi

Komentara 51

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
08:17 09.03.2012.

jel bu to onda značilo da buju izmestili sabor i vladu izvan zagreba?

MI
mightymraz
08:57 09.03.2012.

@darko31 - svi vlasnici psa su duzni pokupiti izmet svojih pasa, ako ne uvijek se moze zvati komunalni redari da naprave svoj posao....

MI
mightymraz
10:26 09.03.2012.

stati u govno krave do koljena.....mmmm

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije