Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgoda

Kosor: Nismo spremni za odvajanje otpada 1.7., odgodimo odluku!

Darinko Kosor
10.06.2014.
u 11:30

-Ne postoji plan gospodarenja otpadom, niti je određena lokacija spalionice ili centra za mehaničko biološku obradu, a premalen je i broj reciklažnih dvorišta, smatra predsjednik Gradske skupštine

Grad Zagreb nije spreman za primjenu odluke o odvojenom prikupljanju otpada koja stupa na snagu 1. srpnja, i zbog toga predlažem njenu odgodu – kazao je predsjednik gradske skupštine Darinko Kosor na današnjoj konferenciji za novinare.

Razlog je što ne postoji plan gospodarenja otpadom, nije određena lokacija gdje bi se trebala graditi spalionica ili centar za mehaničko biološku obradu, a premalen je i broj reciklažnih dvorišta u koje građani mogu donositi smeće, kao i kompostana.

- Što se tiče primarnog odvajanja otpada, nismo spremni. Imamo samo devet reciklažnih dvorišta, a trebamo ih 30, te deset kompostana. Spremnike također moramo postaviti u svakoj ulici da bi ljudi mogli provoditi razdvajanje zbog čega predlažem da se provedba ove odluke odgodi – pojasnio  je Kosor.

Upozorio je i da Ministarstvo zaštite okoliša na čelu s ministrom Mihaelom Zmajlovićem još nije donijelo Uredbu koja operativno prati provedbu Zakona o zbrinjavanju otpada, a koja mora biti donesena najkasnije do 23. srpnja.

- Krajnji rok za donošenje Uredbe je 23. srpnja, ali treba priznati da ni Grad Zagreb nije spreman. Nemamo Plan gospodarenja otpadom, nemamo odluku hoćemo li ići u mehaničko- biološku obradu (MBO) ili ćemo imati spalionicu, nemamo niti lokaciju za to jer izmjene GUP-a još nisu napravljene, a niti spremnici za smeće nisu nabavljeni - istaknuo je Kosor i dodao kako javna rasprava o GUP-u traje od 16. do 30. lipnja te da očekuje da će on biti usvojen u rujnu i kako bi do tada gradonačelnik trebao odrediti gdje će se i što nalaziti.

Komentara 3

DO
dosaosam
14:54 10.06.2014.

Nemate vi ništa osim svog brbljivog jezika .Darinko Kosor nepostojeći lik iz nepostojeće stranke vlada skupštinom Zagreba.Ako neznaš odgovor zovi kviska Bandića on je već sve riješio sad je na redu metro.

PA
Palooka
15:19 10.06.2014.

Za spalionicu pitajte sadasnjeg direktora prodruznice ZGOSa Zlatka Milanovica. On spalionicu gradi vec 40 godina!

DI
duncan_idaho
15:40 10.06.2014.

Ma gdje će Balkanci biti spremni za ono što rade najnaprednije zemlje svijeta. Ali zato Balkanci znaju gradit fontane!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije