Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVARTOVSKA TRIBINA

Kaotično igralište - redovi za tobogan, svađe zbog ljuljačke...

igralište
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
14.05.2014.
u 12:00

Stanare je na tribini zanimalo hoće li se igralište u Rapskoj proširiti, no to nije u planu gradske četvrti Trnje

Dječje igralište u Rapskoj ulici na Sigečici svaki dan oko 17 sati prepuno je djece. Na popularno zvanoj pisti, aludirajući na veliku i dugačku betonsku stazu, uz dvije sprave na zelenoj površini pokraj Doma zdravlja, u to se doba zna igrati i po 150 djece, kažu stanovnici koji su tamo svaki dan. Na Večernjakovoj tribini “Želite li bolji kvart?” željeli su znati hoće li se postojeće igralište proširiti s obzirom na to da se djeca gužvaju ispred tobogana i ljuljački zaobilazeći jedan drugog na rolama i biciklu.
– Neki je dan jedna djevojčica i pala s bicikla u tolikoj gužvi – kažu dvojica razrednih prijatelja, 8-godišnji Borna Brozović-Đukić i 7,5-godišnji Daniel Cerin koji sa svojom majkom i bakom gotovo svakodnevno tamo borave igrajući uglavnom nogomet. Dodatnu gužvu, kažu stanovnici, rade roditelji koji se zbog mladića koji se predvečer okupljaju u susjednom parku, za sobom ostavljajući i šprice, ne usude pustiti ih same.

Silna buka i žamor smetaju pak stanarima koji žive u zgradi pokraj.
– U zgradi pored uglavnom žive stariji ljudi. Bilo kako bilo, djeci je najlošije igrati se ljeti kada na spravama nema hlada – slažu se umirovljenice Franciska Novak i njena prijateljica Josipa sjedeći na klupici. Najviše je ljudi svaki dan nakon 17 sati, a vikendima se djeca svađaju oko mjesta na ljuljački, “švercanja” u redu za tobogan...
– Znaju se spuštati jedan za drugim pa si završe na glavama. Drugi pak plače jer mu je netko od djece sjeo na ljuljačku... – opisuje Jasmina Ivanović (46). Na nove sprave, sudeći po riječima predsjednika Vijeća gradske četvrti Trnje Ivan Bare, građani ne mogu računati.
– To je novo igralište, financirali smo ga iz malih komunalnih akcija prije nekoliko godina. U ovoj godini imamo u planu izrade prve faze igrališta na onom prostoru iza Hvarske 10 i u planu detaljan projektni zadatak i troškovnik obnove parka i dječjeg igrališta u Olibskoj – rekao je Bare.

>>Za uređenje Trnja u 2014. godini 6,68 milijuna kuna, više nego lani

>>Na Slavonskoj bukobrani, ali i zeleni nasadi, drveća...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije