Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Na Slavonskoj bukobrani, ali i zeleni nasadi, drveća...

bukobran cesta
Foto: ilustracija
02.05.2014.
u 17:00

Lopudska je ulica preuska. Njezino uređenje pričekat će najbolje rješenje i prikupljanje sve potrebne dokumentacije

U današnjem broju objavljujemo odgovore na pitanja naših sugrađana iz gradske četvrti Trnje. Na pitanja su odgovarali Alan Ordulj, zamjenik pročelnika gradskog Ureda za prostorno uređenje, i Stjepan Kelčec Suhovec, zamjenik pročelnice gradskog Ureda za strategijsko planiranje.

1. Kada je u planu postavljanje bukobrana na Slavonskoj aveniji?

Alan Ordulj: Strateška karta buke još je u izradi i bit će gotova u svibnju pa ćemo sukladno prioritetima utvrditi lokacije na kojima će se bukobrani postaviti. Siguran sam da strateška karta buke predviđa Slavonsku aveniju jer će sve velike prometnice u gradu biti zaštićene. Naime, prometnom studijom još iz 1998. godine utvrđeno je da je još te godine Slavonska bila u crvenom i za očekivati je kako će biti pokrivena bukobranima. Osim postavljanja bukobrana planirana je i sadnja zelenih nasada, drveća, grmlja.

2. Kada je u planu uređenje Lopudske ulice?
Alan Ordulj: Problem Lopudske ulice je što je ona uska i ispod gabarita za nesmetano odvijanje dvosmjernog prometa. Trenutačno ne možemo pristupiti uređenju, najprije je potrebno napraviti cijelu dokumentaciju jer moramo proširiti tu cestu. Da bismo u tome uspjeli, trebali bismo čak i rušiti neke kuće, tako da je sve još u izradi i traži se najbolje rješenje.

3. Na Starom Trnju nema javnog sadržaja – ni ljekarni ni dućana. Postoji li mogućnost da se za objekte javne namjene povuče novac iz fondova EU?
Stjepan Kelčec Suhovec: Za gradnju ljekarni, dućana i tome sličnog novac Europske unije ne može se koristiti.

>>Na Savskom nasipu više redara – kazne vlasnicima pasa

Komentara 1

2X
2Xgeneral
12:58 03.05.2014.

puno je rekao za svoju plaću!???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije