Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

Kakvi god bili rezultati SMS ankete koja kola, nikome neće odgovarati

poruke
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
25.10.2016.
u 13:35

Svi na listi tvrde da nisu naručitelji i međusobno se sumnjiče. A pobjednik ispitivanja bio bi krivac

Sedam je mjeseci do lokalnih izbora, HDZ još nije službeno predstavio svog protukandidata gradonačelniku Milanu Bandiću, a poruke na mobitele Zagrepčana već stižu. Za koga će glasati, pitanje je na koje pošiljatelj očekuje odgovor nudeći pritom imena šestero kandidata. No, tko je pošiljatelj poruka nitko ne zna. Svih se šestero kandidata ograđuje – nitko nije naručio nikakve SMS ankete!

Pa sada valjda svatko svakog sumnjiči; jednima je sporno Bandićevo pozicioniranje na prvo mjesto, drugima to što su u SMS anketi dva HDZ-ovca, Andrija Mikulić i Drago Prgomet. No, baš nikome ne bi odgovarali rezultati takvog istraživanja. Kakvi god da bili. Jednostavno je – pobjednik po takvom istraživanju bio bi krivac. I to onaj koji zadire u privatnost Zagrepčana korištenjem njihovih telefonskih brojeva. Takvu si etiketu ne želi ni povijesni gradonačelnik Bandić, a ponajmanje oni koji pokušavaju izboriti mjesto u njegovoj fotelji na važnim izborima. Jer u bitci za Zagreb svaki će glas biti presudan, tim više jer se glasačke navike birača mijenjaju.

Pa kome onda trebaju ankete kada je od njih važniji program kandidata i sposobnost i želja da ga dosljedno ispuni? Bandiću zasigurno ne. Sam ga hvali, njegov je rad reklama pa samouvjereno poziva da “poštujemo instituciju gradonačelnika.” Tako je barem pred kamerama, a interno? To je druga priča koja zahtijeva čak i angažman ZET-ovih vozača. Moraju, naime, “baciti oko” na stajalište i vidjeti ima li ondje koja neprimjerena Bandićeva fotografija. Ima? Onda je moraju ukloniti. Jer je institucija narušena objavom fotografija i anketama, bez obzira na to koliko nas Bandić uvjeravao da mu ne treba promocija.

Ne treba mu ni neprimjerena fotografija, ako on odluči da je ona neprimjerena. To je tako, jednostavno nepodložno komentaru jer je riječ o internoj komunikaciji pa nas se ona valjda ne tiče. Šutimo radije jer što ako nas sustigne proglas: “Žmirite kad vidite fotografije?”•

>> Bandićeva lista: 6 vrtića, 9 dvorana i 11 škola

Komentara 3

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
16:37 25.10.2016.

HAKOM zna ;)

RP
rpzagreb
19:05 25.10.2016.

Dobro znamo tko se samoreklamira i tako već godinama. Tuga i jad.

KO
komentatorv3
09:07 26.10.2016.

hah ocito cvitan nece moc osudit bandica unatoc tome da se petrov oce pretrgat eliminirat konkurentske "tretje opcije". sad kad je svima jasno da mile opet dobiva izbore cekamo opet predizborna hapsenja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije