Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od iduće godine

Bandićeva lista: 6 vrtića, 9 dvorana, 11 škola

Milan Bandić radovi
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
07.12.2015.
u 11:00

Ujesen 2016. Zagreb bi trebao postati veliko gradilište, a kraj radova uglavnom je u izbornoj godini

Građevinari mogu biti zadovoljni – barem prema najavama gradonačelnika Milana Bandića. U rujnu i listopadu iduće godine, naime, na gradskim će se zemljištima otvoriti brojna nova gradilišta.

Počinje gradnja pet škola, uz dogradnju još triju osnovnih i srednjih obrazovnih ustanova. Na listi su i dječji vrtići, čijom će gradnjom biti osigurano novih 49 vrtićkih skupina. Samo u idućoj godini počet će gradnja triju vrtića i radovi na adaptaciji dvaju postojećih, a za još jedan će se osigurati prostor.

Jakuševec među prvima

Dio je to realizacije gradonačelnikova obećanja, a radovi na većini objekata trajat će, planirano je, godinu dana pa će školarci i vrtićanci u novouređene objekte upravo u izbornoj godini. U 2016. će radovi uglavnom biti orijentirani na objekte koji se Zagrepčanima obećavaju već dulje vrijeme, poput gradnje škole sa sportskom dvoranom i pratećim sadržajima u Ivanjoj Reki ili škole u Hrvatskom Leskovcu. U Malešnici, pak, u listopadu počinje gradnja vrtića s 12 odgojnih skupina, a isto toliko predviđeno ih je u novom vrtiću Vrbani II, čiji se dovršetak planira za rujan 2017. Prema planovima Gradskog ureda za obrazovanje, objekt stare škole na Žitnjaku prenamijenit će se za Dječji vrtić Jabuka, u kojem će biti mjesta za tri odgojne skupine. Njih 10, pak, osigurat će se otvorenjem vrtića Jakuševec, čija je gradnja među prvim aktivnostima sljedeće godine. Radovi bi, točnije, trebali početi u siječnju i završiti u rujnu 2016. Krajem ljeta iduće godine planira se i dovršetak radovi na OŠ Odra, nekadašnjoj skučenoj zgradi u kojoj su generacije đaka tjelesni imale na hodniku.

Foto: Milan Ilić

Grafika: Milan Ilić

U idućoj će godini, prema planu, početi i gradnja devet sportskih dvorana, a svi predviđeni objekti trebaju biti realizirani do 2020.

– Plan gradnje škola, vrtića i dvorana predložen je prema prioritetima utvrđenim analizom stanja na pojedinim objektima i potrebama gradskih četvrti te usklađen s Razvojnom strategijom Zagreba – stoji u objašnjenju odluke o uređenju ustanova.

Centar u rujnu 2018.

Nije izostavljena ni dugonajavljivana gradnja Centra za autizam, koja će uz OŠ u Oporovcu početi u lipnju 2017. i biti dovršena u rujnu 2018. Na listi su i Glazbene škole Elly Bašić te Pavla Markovca, za koju će se prvo urediti zamjenski prostori u Draškovićevoj 48, a nakon toga i trajni u Vlaškoj 87. Zamjenski objekt na Trgu Luke Botića, pak, bit će uređen za Hotelijersko-turističku školu. *

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar Idler 3
Idler 3
21:52 07.12.2015.

Za početak dovrši stadion kak si i obečal do....2006-e !!! Sljemensku žičaru nebum nit spominjal, još je cijelo desetljeće pred nami.

Avatar liquidsky
liquidsky
19:56 07.12.2015.

Već same fizionomije s fotografije građanima ulijevaju beskrajno povjerenje u cijenu investicija.

TH
than
02:14 08.12.2015.

Bas lijepo, a ljudi ce raditi konkretno gdje ?!?!?! Nista od proizvodnje, a drzava je nabila javni dug tako visoko da uskoro idu place dolje, a kako je Zagreb debelo centraliziran to smanjenje placa i standarda ce upravo on najvise osjetiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije