Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstavlja se i program festivala

Izložba s važnom porukom otvara se danas na Cvjetnom trgu, evo o čemu je riječ

Foto: Stanko Herceg
1/3
18.01.2024.
u 10:00

Festival tolerancije dosad je uspješno producirao i druge društveno osjetljive izložbe

Danas u 13 sati na Cvjetnom trgu otvara se izložba "Tu smo" fotografa Mare Milin, Stanka Hercega i Sanjina Kaštelana. Na otvorenju će biti predstavljen i program 17. Festivala tolerancije koji će se održati od 23. do 27. siječnja u Muzeju suvremene umjetnosti, te od 24. do 28. siječnja u Dokukinu KIC.

Izložba je nastala kao rezultat suradnje Festivala tolerancije i Saveza udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI. Cilj ovog projekta jest podizanje svijesti o životu osoba s invaliditetom i služi kao podsjetnik na važnost inkluzije, razumijevanja i podrške. Inspirirana izložbom fotoportreta izbjeglica iz 2019. godine, „Oni/They‟, izložba „Tu smo‟ donosi fotoportrete osoba s invaliditetom kroz umjetničku viziju fotografa Mare Milin, Stanka Hercega i Sanjina Kaštelana.

– Nama kao Savezu Sumsi izuzetno je drago da imamo priliku biti uključeni u ovaj projekt, te ove i ovakve aktivnosti smatramo izuzetno važnima za inkluziju osoba s invaliditetom u društvo. Osim potreba osoba s invaliditetom važno je osvijestiti i njihove mogućnosti, a ovaj projekt to svakako čini – izjavio je predsjednik Saveza SUMSI Denis Marijon.

Festival tolerancije dosad je uspješno producirao i druge društveno osjetljive izložbe, među ostalim izložbu fotoportreta „Oni/They‟, 2019. (Stanko Herceg, Mare Milin, Ana Opalić i Ivan Posavec), izložbu dizajnerskih plakata „ReD – Refugees and Design‟, 2020. (Ana Kunej (Kuna Zlatica), Dejan Dragosavac Ruta, Iva Babaja, Bruketa&Žinić&Grey i studio Šesnić&Turković), 2021., izložbu koja tematizira pitanja izbjeglica i azilanata u Hrvatskoj, koju su ilustrirali ilustratori/-ice i strip-majstori/-ice Helena Klakočar, Tisje Kljaković Braić i Milan Trenc, uz potporu dr.sc. Vladimira Sviljušca: osmislili su ilustracije sa skrivenim porukama (2D hologramima) na temu izbjegličkih sudbina i puteva njihove integracije u hrvatsko društvo. „Tu smo‟ je još jedan korak u pravcu razumijevanja i prihvaćanja različitosti.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije