Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje novinaru Večernjaka

Hassanu Haidaru Diabu nagrada za putopisno novinarstvo i promicanje tolerancije

Zagreb: Novinar Večernjeg lista Hassan Haidar Diab dobio je nagradu Fijet Tolerance
Josip Regovic/PIXSELL
10.12.2021.
u 13:05

Ponosan sam zbog ove nagrade koje ne bi bilo da nema redakcije Večernjeg lista, svih mojih kolegica i kolega, kazao je naš novinar Hasssan Haidar Diab

Hrvatska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu Fijet Croatia u suradnji s Hrvatskim novinarskim društvom dodijelila je jučer godišnje nagrade "Marko Polo" piscima i novinarima koji su u prošloj godini na inovativan način promicali turističku ponudu Hrvatske, ali i toleranciju te ljubav prema svjetskoj baštini. Među nagrađenima je i novinar Večernjeg lista Hassan Haidar Diab, koji je ovjenčan posebnim priznanjem Fijet tolerance za doprinos razbijanju predrasuda, razumijevanju različitosti i razvijanju tolerancije kroz reportaže i novinske objave. 

– Vjerna sam čitateljica njegovih tekstova i iz njih sam naučila mnogo o drugim kulturama i narodima – kazala je Tina Čubrilo, predsjednica udruge Fijet Hrvatska. Ona je Diabu uručila ovo iznimno priznanje.



– Ponosan sam zbog ove nagrade koje ne bi bilo da nema redakcije Večernjeg lista, svih mojih kolegica i kolega, glavnog uredništva Dražena Klarića, Mislava Šimatovića i Štefa Blaževća te urednika Nedjelje Roberta Bubala, urednika Obzora Gorana Gerovca te urednika Svijeta Antonija Mandira. Ne bi je bilo ni bez moje supruge Ljiljane koja mi je u svemu bila velika podrška pa je posvećujem njoj. U svom radu i dalje ću nastaviti promicati toleranciju – kazao je Diab te najavio biografski dokumentarni film koji bi trebao biti gotov do proljeća. Dokumentarac je naslovljen "Hassanovi ratovi", a podržao ga je i HAVC.

 


Fijetov Grand Prix osvojio je Željko Žutelija za knjigu "Moj Zagreb", a među nagrađenim novinarima su Denis Mahmutović, Vladimir Kumbrija, Mario Pušić, Željko Marušić, Slobodan Kadić, Petra Somek, Paula i Đelo Jusić, ekipa Radio Sljemena, mlade novinarske snage s TV Studenta te slovenska novinarka Albina Podbevšek Adamić

Komentara 4

JO
Joseph1
13:12 10.12.2021.

Hahaha. Baš smiješno.

MA
marta22
15:05 10.12.2021.

Čestitam na nagradi!

Avatar Tombstone
Tombstone
14:59 10.12.2021.

Ovo je farsa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije