Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od prvog vikend u svibnju

ANKETA Podržavate li Tomaševićevu odluku da žičara Sljeme bude besplatna Zagrepčanima?

Zagreb: Građani uživaju na Sljemenu gdje su otvoreni Bijeli i Zeleni spust
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/8
26.03.2024.
u 13:03

– Dva su razloga za ovu odluku; prvi je činjenica da Zagrepčani već sada financiraju žičaru kroz otplatu kredita koji se plaća iz gradskog proračuna još 11 godina, a drugi što želimo štititi park prirode Medvednica jačanjem javnog prijevoza i postupnim ograničavanjem automobilskog prometa – rekao je.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević prijepodne je proveo na Zagrebačkoj gori. Na Medvednici je tako otvorio obnovljen rudnik Zrinski.  Nakon otvorenja rudnika, gradonačelnik Tomašević i zamjenici Dolenec i Korlaet održali su redovnu konferenciju za medije na lokaciji planinarskog doma Grafičar.

Tomašević je najavio da će Grad Zagreb u cilju zaštite Medvednice i unapređenja kvalitete rekreacije od prvog vikenda u svibnju 2024. godine omogućiti besplatni prijevoz žičarom za Zagrepčane i Zagrepčanke.

GALERIJA: Ogromne gužve na Žičari

Zagreb: Građani uživaju na Sljemenu gdje su otvoreni Bijeli i Zeleni spust
1/6

– Dva su razloga za ovu odluku; prvi je činjenica da Zagrepčani već sada financiraju žičaru kroz otplatu kredita koji se plaća iz gradskog proračuna još 11 godina, a drugi što želimo štititi park prirode Medvednica jačanjem javnog prijevoza i postupnim ograničavanjem automobilskog prometa –  rekao je.

POVEZANI ČLANCI:

Uvođenjem besplatne žičare za stanovnike Zagreba od svibnja, također ćemo nešto sniziti cijenu karte za korisnike žičare koji nisu Zagrepčani, dodao je Tomašević. Grad Zagreb je danas potpisao sporazum s Parkom prirode Medvednica, kojem je cilj razvoj sadržaja za posjetitelje kroz održivo korištenje prirodnih resursa, i u kojem se obje strane obvezuju na poduzimanje mjera za ograničavanje automobilskog prometa.

ANKETA Podržavate li Tomaševićevu odluku da žičara Sljeme bude besplatna Zagrepčanima?

– Danas smo otvorili uređen Rudarski vrt i Rudnik Zrinski, a podsjećam da smo rekonstruirali Sljemensku cestu i vršnu zonu, započeli projekt rekonstrukcije i prenamjene napuštenog objekta gornje stanice stare sljemenske žičare, radimo na biciklističkoj flow stazi, adrenalinskom parku, i drugim sadržajima na Medvednici – nastavio je gradonačelnik.

Podsjetio je i da na Sljemenu privatni koncesionar radi na TV tornju te da je otvoren vidikovac s caffe barom. Tomašević je rekao da je inicijator ovog projekta upravo gradska vlast te da uskoro planiraju i urediti Muzej skijanja u podnožju TV tornja.

POVEZANI VIDEO: Možemo! predstavio program za predstojeće izbore

Komentara 20

NI
niko63
14:10 26.03.2024.

Koja glupa anketa.

PO
polymere
10:02 27.03.2024.

Žičaru su debelo platili građani Zagreba, znači ne vozimo se besplatno

ŠT
ŠtoReći
23:54 27.03.2024.

Odakle žičara? Tko je napravio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije