Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"šest suza za zlatka bočkala"

Amaterski zborovi nastupit će u Maksimirskom perivoju, u sjećanje na predsjednika UIR Zagreba

Zagreb: Milan Bandi? na obilježavanju Dana Udruge invalida grada Zagreba
Slavko Midzor/PIXSELL
11.04.2023.
u 11:13

Koncert je pod pokroviteljstvom Hrvatskog društva skladatelja i Grada Zagreba, a održat će se u četvrtak od 17 do 19 sati

Pjevački zbor Udruge invalida rada Zagreba (UIR Zagreba), Vokalna skupina "Zrele trešnje", Mješoviti folkorni zbor KUD-a "Žumberčani" i mješoviti pjevački zbor KUD-a "NikolaTesla" nastupit će u četvrtak na velikoj pozornici u Parku Maksimir, a na koncertu amaterskih pjevačkih zborova pod nazivom "Šest suza za Zlatka Bočkala". Pod pokroviteljstvom Hrvatskog društva skladatelja i Grada Zagreba koncertom, koji će trajati od 17 do 19 sati, obilježava se sjećanje na predsjednika UIR Zagreba i profesora psihologije Zlatka Bočkala. 

– Gospodin Zlatko Bočkal bio je velik zaljubljenik u glazbu i stoga je upravo nastup amaterskih pjevačkih zborova najbolji način da gospodinu Bočkalu, izrazimo zahvalnost za sav optimizam i pozitivnu energiju koje nam je nesebično i s veseljem darivao – kažu iz Udruge. 

Prema statističkim podacima, na području Zagreba i Zagrebačke županije, s datumom 31. prosinca 2022. registrirano je gotovo 22.000 invalida rada, od kojih UIR Zagreba danas okuplja njih nešto više od 7.000, odnosno 32% od ukupnog broja. UIR Zagreba osnovana je davne 1966. godine, a današnji velik broj članova dokaz je njezina vrlo aktivnog angažmana u neprekidnim nastojanjima za poboljšanje kvalitete života invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom.

– Gospodin Bočkal uvijek je zračio optimizmom, a svoju pozitivu širio je brojnim invalidima rada i ostalim osobama s invaliditetom, članovima UIR Zagreba, na čemu smo mu zauvijek zahvalni. Organizacijom glazbenog koncerta, osim zahvale za njegov angažman, namjeravamo, kao i gospodin Bočkal, širiti pozitivnu energiju i vjerujemo da ćemo to uspješno odraditi – izjavila je Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije