Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Aleksa Bjeliš ponovno izabran za rektora Sveučilišta u Zagrebu

Nisu do mene došle informacije da je netko iz Ministarstva obrazovanja lobirao protiv mene – komentirao je rektor Aleksa Bjeliš pisanje nekih medija.
15. travnja 2010. u 19:19 3 komentara 68 prikaza
Vedran Mornar, Tihomir Hunjak i Aleksa Bjeliš
Foto: Martin Pulić

Aleksa Bjeliš ponovno je izabran za rektora Sveučilišta u Zagrebu na četiri godine. Za njega je u drugom krugu glasanja, u kojem se natjecao sa dekanom Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina Tihomirom Hunjakom, glas dalo 40 od 67 članova Senata. U prvom krugu Bjeliš je dobio 33 glasa, Hunjak 18, a dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Vedran Mornar 16 glasova.

– Znam što mi je donijelo neuspjeh, imao sam ideje koje su bile preuranjene. Želio sam da Sveučilište skuplja više novca samo, a manje se oslanja na pomoć države – rekao je Mornar. Bjeliš je istaknuo da želi da se smanji participacija studenata koja će i dalje ovisiti o prolaznosti, ali da bi potpuno oslobađanje od nje dovelo u opasnost kvalitetu studiranja. Na pisanje nekih medija o tome kako su iz Ministarstva obrazovanja zvali članove Senata i lobirali za Mornara Bjeliš kaže da s Ministarstvom ima dobre odnose.

– Nisam čuo za to i ne bi o tome trebalo govoriti bez imena i prezimena – kaže Bjeliš.

INTERVJU S OPRAH
Meghan i Harry šokirali priznanjem da su se vjenčali u tajnosti i da se ona htjela ubiti
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
  • cickova:

    hahaha mornar je zletil odmah, neopisivo mi je drago, vise nije dekan, za rektora su ga otkantali. bwahahahaha mornar je ispoo TOOOOO

  • joso87:

    \'\'U prvom krugu Bjeliš je dobio 33 glasa, Hunjak 18, a dekan Fakulteta informatike i računarstva Vedran Mornar 16 glasova.\'\' E, moj novinaru, ne postoji FIR nego valjda Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER).

  • hrkomentar:

    S obzirom da je Mornar u kružoku s Janjićem, Sirovatkom... i da se oko državne mature vrti 100-tinjak milja.. nije nikakvo čudo da su iz MZOS.a zvali i pozivali na \"drugarsku odgovornost\". Mislim da je za sve to lijek USKOK. ... prikaži još!. Jedan USkok za Mornara, jedan USkok za Janjića a dva USkoka za Sirovatku i lovicu oko mature... No doći će vrijeme kada će i Večernji pisati o tome... pričekajmo ako ne prije da SDP dođe na vlast i da se Lugarićka malo drugarski raspita o stanju stvari... A prof. Bjelišu bi bilo zgodno da otvori pitanje kako je moguće da se u SC-u u Zagrebu na godinu dana izda 300.000 (tristotine tisuća !!!) studentskih ugovora. Nek se malo zapita koliko on ima studenata, pa nek malo podijeli broj studentskih ugovora s brojem studenata, te da vidi da je svaki student, u prosjeku, mu radio 5,6 poslova godišnje. A godina ima 12 mjeseci.. što ispadne da je svaki student pola godine radio... A ako neće dijeliti, nek pomnoži 300.000 s minimalno 1.000 kuna po ugovoru pa nek shvati da njegovi studenti \"zarade 300 milijuna godišnje. I još bi htjeli besplatno studiranje.. A tu više neće biti dovoljan jedan, dva USkoka s početka priče... već će trebati satnija USKOKA... ..laku noć Hrvatska..