Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štrajk

“Zlatnu koku” vode u smrt, a na ulici će završiti stotine obitelji

pivovara
03.03.2010.
u 16:16

Štrajkaši se pitaju kako HFP može dopustiti samozvanom vlasniku da uništi njihovu imovinu, a zanima ih i može li Vlada u doba krize “na ulici ostaviti stotine obitelji Osječke pivovare.

Uoči sazvanog ročišta o nadležnosti zagrebačkog Županijskog suda i zakonitosti štrajka, radnici Osječke pivovare jučer su uputili javni apel predsjedniku Ivi Josipoviću i premijerki Jadranki Kosor. U njemu podsjećaju kako Hrvatski fond za privatizaciju traži dionice te osječke tvrtke (48 posto udjela), ali da taj proces za radnike traje predugo. Prozivaju i direktora Ivana Komaka.

– Svojim nemoralnim i neprofesionalnim postupcima on vodi “zlatnu koku” Slavonije i Baranje u smrt, a time uništava i imovinu HFP-a, odnosno Hrvatske – iznio je uime štrajkaškog odbora njezin predsjednik Željko Anić.

Štrajkaši se pitaju kako HFP može dopustiti samozvanom vlasniku da uništi njihovu imovinu, a zanima ih i može li Vlada u doba krize "na ulici ostaviti stotine obitelji Osječke pivovare", a predsjednik Republike, koji govori o socijalnoj pravdi, ”dopustiti tisuće novih gladnih usta".

– Apel smo pisali svi. Sutra ćemo u svojstvu svjedoka biti u Zagrebu na sudu koji smatramo nenadležnim jer se štrajka samo na području Osječko-baranjske županije – poručio je Darko Andrašek.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije