Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sud u beogradu

'Zemuncima' Kaliniću i Simoviću potvrđeno po 40 godina zatvora

'24.08.2010., Opcinski sud, Ilica 207, Zagreb - Sretko Kalinic (36), zvan Zver, doveden je iz zatvora u Remetincu u 9.30 sati na Opcinski kazneni sud u Zagrebu uz ne tako jake mjere osiguranja kako bi
'Goran Stanzl/PIXSELL'
06.12.2012.
u 15:37

Obojici je nedavno potvrđena presuda po 30 godina zatvora za sudjelovanje u ubojstvu srbijanskog premijera Zorana Đinđića

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je danas pravomoćnu presudu kojom su na po 40 godina zatvora osuđeni Miloš Simović i Sretko Kalinić zbog niza ubojstava, otmica i drugih kaznenih djela koja su počinili kao pripadnici "zemunskog klana", a tužiteljstvo za organizirani kriminal priopćilo je da je poseban odjel Višeg suda u Beogradu donio presudu prema kojoj ostaje na snazi presuda kojom su Simović i Kalinić bili osuđeni u odsustvu na maksimalne zatvorske kazne pred tim sudom, javljaju mediji u Srbiji. 

Kalinić i Simović jedno su se vrijeme skrivali u Zagrebu, gdje je u lipnju 2010. Simović u nekoj svađi pucao u Kalinića i ranio ga pa je ovaj uhićen, a Simović je pobjegao u Srbiju dovezavši se u blizinu prijelaza Bajakovo biciklom (!?) odakle je pješice prešao u Srbiju gdje je odmah uhićen. Kalinić je, nakon što se u Zagrebu oporavio od ranjavanja, krajem kolovoza izručen Srbiji. Kako je navedeno u priopćenju tužiteljstva, njima je sud odbio ponavljanje postupka, jer su osuđeni u odsustvu, a s obzirom na to da su bili u višegodišnjem bijegu, postupak je ponovljen samo u odnosu na njih dvojicu. Oni imaju pravo uložiti žalbu Prizivnom sudu u Beogradu na današnju odluku, a pravomoćna presuda kojom su osuđeni na maksimalnu zakonsku kaznu ostaje na snazi sve do izricanja nove pravomoćne presude.

Kalinić je, prema pravomoćnoj presudi, bio neposredni počinitelj likvidacija Todora Gardaševića, Sredoja i Zorana Šljukića, Zorana Uskokovića Skoleta, Miloša Stevanovića, Jovana Guzijana, Radeta Cvetića i Ivice Nikolića, a uloga Miloša Simovića u tim ubojstvima bila je da s još nekoliko pripadnika klana prati žrtve i o njihovu kretanju obavještava Kalinića. Obojici je nedavno potvrđena presuda po 30 godina zatvora za sudjelovanje u ubojstvu srbijanskog premijera Zorana Đinđića.

>>Zver je isti dan izvadio osobnu i putovnicu i po njih sam došao

 

Komentara 1

Avatar Sturmbannführer
Sturmbannführer
19:25 06.12.2012.

Ovaj Kalinić je trebao ostati u Hrvatskoj - tu bi, prema svemu sudeći, dobio uvjetnu osudu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije