Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen na vikendici

Željko Širić napokon u zatvoru, zbog mita za 'pošteno suđenje' 4 godine iza rešetaka

Zagreb: Željko Širić, bivši nogometni sudac
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
18.09.2018.
u 21:38

Posljednji put županijski sud u Osijeku odbio mu je 13. rujna novu odgodu, a kako se Željko Širić nije pojavio u zatvoru po njega je poslana policija

Bivši nogometni sudac Željko Širić iz Osijeka, uhićen je kasno popodne u svojoj vikendici na ušću Karašice. 

Policija ga je, kako doznajemo, odvela u zatvor jer ga čeka odsluženje četiri godine iza rešetaka, na koliko je osuđen zbog primanja mita u aferi "pošteno suđenje"

Širić je u posljednjih godinu i pol tražio i dobio odgodu izdržavanja kazne što zbog profesorskih obveza na fakultetu, što zbog zdravstvenih tegoba.

Posljednji put županijski sud u Osijeku odbio mu je 13. rujna novu odgodu, a kako se Željko Širić nije pojavio u zatvoru po njega je poslana policija. 

Podsjetimo, prvi puta je uhićen prosincu 2011. godine u Zagrebu sa Stjepanom Djedovićem, a bila je to afera koja je potresla nogometne krugove, ali i javnost u Hrvatskoj. 

Ključne riječi

Komentara 42

Avatar Django
Django
22:09 18.09.2018.

Uhićen na vikendici? Je li sjedio na krovu ili na dimnjaku?

DU
Deleted user
22:29 18.09.2018.

Završilo govno gdje mu je mjesto. Pri tomu ne mislim na tu aferu pošteno suđenje, nego na sve ono što je radio i predstavljaju u Osijeku godinama!

DU
Deleted user
04:38 19.09.2018.

Ne bih htio braniti ni Širića niti stanje u nogometu, ali za veleprodaju opojnih supstancija i 100-ak tisuća eura popratne zarade se ide 1 godinu guliti krumpir negdje, po sistemu 2 h guljenja dnevno mijenja 1 dan zatvora. Ovi pak nisu uzrokovali možebitne smrti ili ovisnosti djece, a fasovali su drakonske kazne - u usporedbi sa strahovitom blagosti pravosudnog sustava prema narko boss-ovima. Tako da definitivno nešto ne štima u kaznenopravnoj praksi jer se za smrtne ishode "ubere" daleko skromnija kazna, a i onda se to izvrdava na sve mile i moguće načine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije