Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Željko Sačić: Sanader treba vidjeti tko mu je sugerirao Kirina i Rončevića

sacic-txt.jpg
import
23.10.2008.
u 21:47

Ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franića u središtu Zagreba komentirao je Željko Sačić, predsjednik HSLS-ova Odbora za nacionalnu sigurnost i branitelje te nekadašnji zapovjednik specijalne policije. U izjavi za Novu TV Sačić je istaknuo:
- Država u ovom trenutku ima 95 posto najunčikovitijih pravnih mehanizama za borbu protiv okorjeloga organiziranog kriminala, terorizma, bilo čega. Pravno gledajući.

Mi smo se približili vrhu europske, da ne kažem američke pravne regulative. Ostalo je još samo da se teret dokaza prebaci na osobe koje su stekle imovinsku korist, a pretpostavlja se da je ta korist stečena kriminalom.

Pravnu regulativu imamo - a nismo je imali 2000. godine. Ništa od toga nismo imali. Danas nemamo organiziranu policiju, specijalističko tijelo za borbu protiv organiziranog kriminala, tzv. hrvatski FBI.

Račun treba položiti svatko tko u proteklih 8 godina argumentirano nije uvažavao vapaje struke koja je govorila što treba učiniti da se ne dozvoli bujanje organiziranog kriminala. Godinu i pol nismo imali šefa krim-policije. Djelomično smo nadzirali hrvatsko podzemelje.

Danas, nažalost, hrvatska krim-policija i sve sigurnosne službe imaju manje saznanja nego što smo mi imali prije 8 godina. Netko je primao plaću, debele novce, a nije radio svoj posao.

Premijer sad prvo treba vidjeti tko mu je u proteklih 6 ili 7 godina sugerirao da za ministra unutarnjih poslova postavi Kirina, Rončevića i ne znam koje sve ravnatelje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije