Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popisivanje u tijeku

Zavod za statistiku: Nagađa se o broju stanovnika, to još nisu rezultati Popisa

Zagreb: Dva dana uoči isteka produženog roka za popis stanovništva neizvjesno je hoće li popis biti gotov na vrijeme
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
09.11.2021.
u 14:40

Apeliramo da se, umjesto širenja neprovjerenih podataka, pričekaju službeni rezultati Popisa koje ćemo javno i transparentno objaviti - poručili su iz DZS-a.

Iz Državnog zavoda za statistiku reagirali su na objave o broju stanovnika u Republici Hrvatskoj.

- Slijedom učestalog pojavljivanja informacija o broju stanovnika, Državni zavod za statistiku naglašava da se radi o nagađanjima, a ne o rezultatima Popisa koji je još u tijeku te apeliramo da se, umjesto širenja neprovjerenih podataka, pričekaju službeni rezultati Popisa koje će javno i transparentno objaviti Državni zavod za statistiku - priopćeno je iz DZS-a te se dodaje:

- Zavod će u skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (Narodne novine, br. 25/20. i 34/21.), 60 dana nakon završetka Popisa koji traje do 14. studenoga 2021., objaviti prve (privremene) rezultate Popisa.

Podsjetimo, u nekim medijima pojavile su se neslužbene informacije o rezultatima Popisa te da je u Hrvatskoj manje od 3,9 milijuna stanovnika.

Terensko popisivanje stanovništva produljeno je do 14. studenog.

Video - Kako prepoznati popisivače stanovništva koji izlaze na teren?

Komentara 10

KR
Krud
14:52 09.11.2021.

Pokušavaju malo nategnuti brojke da ne ispadne kako nas se baš tako puno iselilo.

ST
stefj
14:50 09.11.2021.

Ako napucaju preko 3,6-3,7 mil. stanovnika bit će super... Nema veze, to vladajućima odgovara jer će im preko noći porasti BDP po stanovniku, odmah će gospodarski rezultati biti super...

SP
Spezzi
16:22 09.11.2021.

Haha, Kuščević je uskrsnuo i nadmašio sam sebe, izgleda da imamo više birača {punoljetnih građana} nego stanovnika!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije