Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STARA NOVALJA

Zaustavljeni radovi: Starici (81) srušen zid kuće, suvlasnica susjedne parcele je HDZ-ova tajnica

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
20.10.2017.
u 16:03

Inspekcijski postupak je u tijeku, te će se u daljnjem postupanju utvrditi sve točne činjenice koje su bitne za postupanje i odluke građevinske inspekcije

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja obavilo je inspekcijski nadzor građevinskih radova na lokaciji u ulici Brajda u Staroj Novalji povodom predstavke Krešimira Peranića iz Rijeke upućenoj građevinskoj inspekciji ministarstva. 

Radovi su zaustavljeni na lokaciji kojoj je susjedna čestica zgrada na  k.č. 158/4. k.o. Novalja, u vlasništvu gđe Šimice Peranić (81) iz Stare Novalje. 

O svemu se očitovalo i Ministarstvo graditeljstva i prostorng uređenja kazavši kako se 'radovi uklanjanja postojeće građevine izvode protivno odredbama Zakona o gradnji, te je obustavljeno daljnje uklanjanje, a gradilište zatvoreno službenim znakom i ograđeno trakom građevinske inspekcije'.

Utvrđeno je i da je i su Nikolina Nežić i njena sestra Iva Nežić Schwob suvlasnice čestice na kojoj se izvode radovi. Nikolina Nežić je glavna tajnica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Inspekcijski postupak je u tijeku, te će se u daljnjem postupanju utvrditi sve točne činjenice koje su bitne za postupanje i odluke građevinske inspekcije.
 
Inače, jučer, odmah po saznanju za navedeni događaj i s obzirom na njezinu osobnu uključenost od gđe Nežić nadležni u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja zatražili su pisano očitovanje o njezinoj ulozi i saznanjima o cijelom slučaju.
 
Ministar Predrag Štromar upoznat je sa slučajem te je izjavio kako će građevinska inspekcija odraditi postupak u okviru zakonskih ovlasti. 

- S ovom prijavom postupa se kao i u svim ostalim slučajevima do sada, neovisno o tome je li riječ o djelatnici Ministarstva ili bilo kojem drugom građaninu. Ukoliko se utvrdi povreda zakona prekršitelj mora snositi sankcije, jer iznimke nema za nikoga i zakon se mora poštovati jednako za sve - naglasio je ministar Štromar.

Komentara 8

Avatar maxist
maxist
20:18 20.10.2017.

Umjesto zgražanja i javne osude ministar i doglavnici sipaju fraze-. citate iz zakona bez ikakve stvarne reakcije ! Institucije se prave lude...iz četvrtka guraju problem u ponedjeljak -računajući da će kiša i oluja predviđena prognozom kuću pretvoriti u ruševinu ii "tajnici" pogodnu parcelu...?1 Pravno bar za mene onak ljudski ravno oslobađajućoj presudi za duplo ubojstvo horvatinčiča........Onaj tko nema love,veze i položaj nema pravo ni na osobnu imovinu ni život !!?.....

DU
Deleted user
17:12 20.10.2017.

Ako sad ta tuka ne dobije izgon sa radnog mjesta onda sve u finu m****. One dvije koje su pokazale sise na svjetksom prvesntvu su otjerane iako svaka žena ima sise.... a ovu će zadržat iako svaki zaposlenik ministarstva nije stoka!

Avatar Hrvatkatolikdomoljub
Hrvatkatolikdomoljub
23:11 20.10.2017.

Ajmo branitelji satore u obranu tajnice!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije