Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obitelj u šoku

Glavna tajnica Ministarstva graditeljstva starici srušila kuću?

rušenje kuće
Marko Prpic/PIXSELL/Ilustracija
20.10.2017.
u 09:29

'Ostali smo šokirani. Cijelog zida kuće više nije bilo, a sva imovina ostala je izložena na milost i nemilost kiši i vjetru', rekao je nećak Šimice Peranić

Šimici Peranić (81) susjedi su srušili vanjski zid stare kamene kućice u Staroj Novalji na otoku Pagu. Njena obitelj je šokirana, a rušenje je narušilo statiku kuće, tvrdi obitelj. No, najzanimljivije jest to da je vlasnica susjedne parcele, po čijem je nalogu zid srušen, Nikolina Nežić, glavna tajnica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, piše Novi list.

Nećak starice Krešimir Peranić ostao je šokiran kada je čuo što se dogodilo te je od susjeda zatražio da mu mobitelom pošalju fotografije. Kontaktirao je, kaže, i vlasnicu parcele. Ona mu je potvrdila da je investitor radova, dodavši da ništa ne rade na kući. Kada je Peranić poslao fotografije, ustvrdila je da "samo skida zid koji je opasan i koji joj smeta", kao i da ne brine jer će izgraditi novi. Zatražio je da prekine s radovima i pozvao policiju. Kaže da se oglušila na njegovu molbu i rušenje je nastavljeno. Ponovo se obratio policiji jer nije istog trenutka iz Rijeke mogao doći u Staru Novalju.

Dan kasnije kontaktirao je i izvođača radova. Ispričao je i da mu je istoga dana stigla poruka. – U 14.48 sati istog dana primam od Nine SMS poruku sadržaja: "Poštovani gospodine Peranić, ako ste voljni prodati svoju parcelu do mene, možemo se naći i dogovoriti". Nisam mogao vjerovati, sada naša kuća odjednom više nije kuća, nego parcela. Znači uništiš nekome kuću, a onda mu ponudiš otkup parcele – u nevjerici je ispričao Peranić.

U ponedjeljak, 16. listopada, otputovao je s tetom u Staru Novalju.

– Ostali smo šokirani. Cijelog zida kuće više nije bilo, a sva imovina ostala je izložena na milost i nemilost kiši i vjetru – rekao je.

Potom su otišli u policijsku stanicu i tamo su doznali tko je investitorica. Na policiji je podnio prijavu protiv Nikoline Nežić.Pozvao je i građevinsku inspekciju, ali kaže ne zna je li nadzor izvršen nakon njegove prijave.

Iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Novi list dobio je odgovor da je Peranićeva prijava bila nepotpuna jer, kako kažu, u telefonskoj prijavi nije bila navedena adresa ili neki drugi podatak pomoću kojeg bi se mogla locirati navedena gradnja. Dodali su i da će inspekcija, kada zaprime prijavu, postupiti kao i u svakom drugom slučaju. Nakon toga stigao je i odgovor da je u međuvremenu prijava zaprimljena u područnoj jedinici građevinske inspekcije te da će inspekcija poduzeti korake u sklopu zakonskih ovlasti.

Novi list kontaktirao je i Nikolinu Nežić. U poruci koju im je proslijedila navodi kako "rješava imovinskopravne odnose, a investitor na spornoj parceli je Iva Schwob",  tvrdeći i kako srušeni zid kuće nije u vlasništvu Šimice Peranić, kao i da je kuća zapuštena i da u njoj nitko ne živi već desetljećima. 

Uvidom u katastar vidljivo je da je Nikolina Nežić suvlasnica polovice udjela u vlasništvu parcele uz kuću Šimice Peranić, s koje je zid srušen, zajedno s Ivom Nežić -Schwob koja je, kako doznaje Novi list njena sestra, a prijavljene su da žive na istoj adresi u Zagrebu.

Komentara 22

DU
Deleted user
12:02 20.10.2017.

Dajte sliku kuće i parcele a ne ovo kaj ste prikazali pa da vidimo

DO
dopizdilomi
11:24 20.10.2017.

Polako. Ne ide to tako. Ja sam telefonski pozvao građevinsku inspekciju, zatim uputio pritužbu, zatim bio tamo pa sam slao požurnice i eto prođe 4 godine ali još ni mu ni bu. Jedino što sam uspio protumačiti bio je natpis na njihovim vratima: Rad sa strankama svaki drugi ponedjeljak od 9.00 do 12.00.

Avatar 123456
123456
12:16 20.10.2017.

Stvarno više ne znam kak komentirati "pravne stečevine" ove vukojebine od moje Domovine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije