Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Piše Božo Skoko

Zašto vlast treba monarhe? Oni su im produžena ruka i peglaju imidž

20.09.2022.
u 19:10

Preljubi, prijevare, raskalašenost, afere, financijske pronevjere… Svega smo se toga nagledali proteklih godina. Samo su se mijenjali akteri, od španjolske kraljevske obitelji do švedskog kralja Carla Gustava. Činjenica je da se mnogi članovi tih kraljevskih obitelji osjećaju zarobljeno pod tim staklenim zvonom. S jedne bi strane silno htjeli biti obični ljudi i uživati u anonimnosti, a s druge im se ipak nije lako odreći privilegija, statusa i zvučne titule.

Komentara 3

HO
Homophob
02:44 21.09.2022.

Drustvo vama ocito nedostaje politoloskog skolovanja! Ne razlikujete drzave koje drze da je britanski monarh glava njihove drzave i takovih je 15 a drzava clanica Commonweltha je 53! To su drzave pretezno bivse britanske kolonije koje uvidaju i priznaju da moderni dio povijesti i drustveno uredenje duguju Britaniji. mnoge kolonije su se krvlju izborile za nezavisnost od Britanaca ali su zadrzali britansku kulturu. i 50, 60 pa cak i vise od 70 godina nakon sto su postale slobodne nezavisne drzave! Tzv. pokret nesvrstanih je nestao prije nego je zvanicno nastao a Commonwelth traje i vise od 70 godina nakon pocetaka udruzenja koje je kreirala pokojna Kraljica!!

DI
Diosiario
21:57 20.09.2022.

Skoko, smješan si. Kraljevska obitelj vlada ne samo Britanijom nego cijelim svijetom, a svi ti Johnsoni, Trussice i Trussovi su njihove produžene ruke koje im peglaju imidž. Dakle, upravo je suprotno od onog što ti govoriš. Naravno, ja bih mogao elaborirati tu svoju tezu ali ovdje je to zabranjeno, znam jer sam nekoliko puta pokušao. A zabranjeno je zato jer je istina. Kakva vlada, kakvi bakrači, Kraljica odnosno od sad Kralj vlada njima, oni vladaju rimskim klubom i svjetskim ekonomskim forumom, ovi vladaju NATO-om, Amerikom, EU itd, sve koordinira institu Tavistock koji je trenutno pod napadom zbog gender-klinike ali samo pratite tu priču i kad završi bit će vam jasno tko je glavni. Ili kako je to lijepo u svojoj knjizi napisao John Coleman: "Tako su nam isprali mozgove da vjerujemo kao je britanska kraljevska obitelj samo fina, bezopasna i slikovita institucija, da ne shvaćamo koliko je pokvarena i stoga krajnje opasna ta institucija zvana britanska monarhija."

Avatar Tombstone
Tombstone
19:53 20.09.2022.

Drzave ce ostati u commonwealthu jer je vrlo ocito kako su zavrsile one koje su odlucile za drugu opciju. A bas nista ne ukazuje da bi kralj Charles III mogao biti ista losiju ili neodlucniji od kraljice Elizabeth.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?