Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U UKRAJINI

Zašto se osipa Putinov politički i vojni vrh? Još jedan dužnosnik dao ostavku: 'Sramim se ove Rusije'

25.05.2022.
u 12:52

Boris Bondarev ruski je diplomat srednje razine koji je radio u Genevi i u sklopu UN-a pregovarao s diplomatima drugih zemalja o razoružavanju, a u ponedjeljak je u neočekivanom javnom prosvjedu podnio ostavku.

Komentara 24

DU
Deleted user
14:22 25.05.2022.

cemu brisanje posta? zasto citaoci nesmiju znati razloge ostavke Bondareva?

DU
Deleted user
14:32 25.05.2022.

Diplomati, osobito oni u Švicarskoj (OUN misija) su prilično irelevantni za razvoj zbivanja jer su se oni odnarodili i slade se sasvim drugim stilom života od onog u domovini, tako da nije to neka epizoda koja bi odskakivala od uobičajenih trendova da ima kvarnih karijerista u svakoj diplomatskoj službi - da skratim, kao što reče nekoć srpski konzul u Milanu: Dosta je bilo domovine, valja malo i imovine. Međutim, ono što je bilo daleko hrabrije je gen. Ivašov koji je a priori upozorio Putina da ne ulazi u nepotreban rat protiv Ukrajine: "Ruski general-pukovnik u penziji, Leonid Ivašov, napisao je otvoreno pismo u kojem je osudio Putinovu "zločinačku politiku izazivanja rata". Najviše rangirani umirovljeni ruski general upozorio je Vladimira Putina da ne ulazi u rat s Ukrajinom, optužujući ruskog lidera da stvara umjetni sukob kako bi odvratio pažnju od svojih domaćih problema. General-pukovnik Leonid Ivašov napisao je otvoreno pismo pod naslovom "Uoči rata" u kojem je osudio Putinovu “zločinačku politiku izazivanja rata”, usprkos tome što Rusija nije suočena ni s kakvim “kritičnim prijetnjama”./ Pozorni biti na datum, 08. veljače ove godine dakle to je bio pravi čin pojedinca protiv sustava, osobito kad se zna da je general s tri zvjezdice u Ruskoj Federaciji. Naposljetku, bio je u pravu - debakl i ogromna razaranja i žrtve u Ukrajini je srozao ugled RF u cijelom svijetu.

BU
Butterbur
15:28 25.05.2022.

Turkolike nakupine sa istoka se evidentno ne slažu sa ovim člankom. Mora da je opet u pitanju neka belosvecka zavera protiv vascelog servo-ruskog vaseljenja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?