Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOJNE KARIJERE

Započela je dragovoljna vojna obuka: Odaziv u HV je velik, a prijavili su se i poznati sportaši

Foto: morh.hr
1/3
08.02.2022.
u 16:51

Cjelokupna obuka provodit će se u vojarni “123. brigade HV” u Požegi te na vojnom vježbalištu ”Glavica” i strelištu ”Novo Selo”.

U Bojnoj za temeljnu vojnu obuku Središta za obuku pješaštva i oklopništva u Požegi je započelo dragovoljno vojno osposobljavanje 33. naraštaja ročnika i 11. naraštaja vrhunskih sportaša.

Na temeljnu vojnu obuku prijavilo se ukupno 40 djevojaka i 131 mladić. Među njima je dvoje vrhunskih sportaša, džudaš Robert Klačar i jedriličarka Mihaela Zjena De Micheli-Vitturi.

Kako doznaje Regionalni portal Bjelovar.live, obuka ročnika trajat će osam tjedana.

Foto: morh.hr

Mladići i djevojke su nakon potpisivanja ugovora, zadužili opremu i raspoređeni su u tri obučne satnije, u kojima će narednih tjedana pod budnim okom svojih zapovjednika i instruktora prolaziti obuku iz programskih područja rukovanja osobnim oružjem, kretanja, komuniciranja, zaštite, reakcije, vojne službe, tjelovježbe i psihološke pripreme ročnika.

Vrhunski sportaši, nakon polaganja prisege, ostatak obuke provest će u matičnim klubovima.

Foto: morh.hr

Cjelokupna obuka provodit će se u vojarni “123. brigade HV” u Požegi te na vojnom vježbalištu ”Glavica” i strelištu ”Novo Selo”.

Dragovoljni ročnici nakon završene obuke dobivaju vojno-stručnu specijalnost strijelca pješaštva, čime stječu jedan od propisanih uvjeta za profesionalnu vojnu karijeru, odnosno stječu mogućnost sudjelovanja u razvrstanoj pričuvi.

Ključne riječi

Komentara 33

MT
mačak tom
17:10 08.02.2022.

Bio sam jedan od onih sanjara koji je u vrijeme poplave prigovora savjesti (2000.g.i nadalje) otišao u vojsku. I položio prisegu da ću braniti RH životom itd. itd. Nakon toga je ta RH, za koju sam ja položio prisegu da ću ju braniti životom, počela izručivati, putem Stjepana Mesića, bez ikakvog reda, sve moguće Tuđmanove transkripte. Pri tome je Mesić kršio niz nakon i činio kazneno djelo. Nije mu se dogodilo ništa. Dapače, narod ga je ponovno birao. Nakon toga su krenule gej parade, ozakonjenje svega i svačega, da bi danas došlo do toga da se bojim svoju djecu slati u javnu školu da ih tamo ne bi učili pederluku. Sretan sam što u mojem gradu postoji katolička škola pa sam svoju dječicu poslao tamo. Već desetljećima izumiremo i ne poduzimamo ništa. Toliko smo jadni da ne možemo prije pobačaja uvesti najobičnije dobrovoljno savjetovanje. Toliko jadni da nam vlast krade referendume, a ne poduzimamo ništa, da nam uvodi IK, a ne poduzimamo ništa. U gospodarstvu, već desetljećima privatni sektor vuče sve i svašta. Dapače, državnoj cici se pridružio i golemi civilni ljevičarski sektor koji sada treba plaćati. I konačno, kruna svega, započela je zamjena stanovništva. Kao na zapadu. U mojoj županiji imamo 2500 Nepalaca, jer su naši ljudi, mahom iz privatnog sektora, kidnuli van. Uglavnom, kada sve ovo pogledam, čudim se kojoj sam ja to državi prisegnuo.

PR
PrimoracRi
22:50 08.02.2022.

Bio,vidio,odradio rat i ne bih više nikad za nikog....

SL
slavenZadravec
22:37 08.02.2022.

Fali zidara!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije