Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumbija

Zaplijenili narkopodmornicu u koju stane 8 tona kokaina

narko podmornica (1)
Foto: reuters/pixsell
1/5
15.02.2011.
u 15:58

Vrijednost podmornice procijenjena je na više od dva milijuna američkih dolara.

Kolumbijska mornarica zaplijenila je podmornicu koja je napravljena radi šverca kokaina u Meksiko. Podmornica od optičkih vlakana, duga 31 metar, pronađena je skrivena u Timbiqui, u džungli na jugozapadu Kolumbije. Predstavnici kolumbijske mornarice tvrde da je to najsofisticiranija podmornica do sada pronađena te da se mogla kretati na dubini od devet metara ispod površine vode.

Podmornica je bila spremna za porinuće. Mogla je nositi četiri švercera te do osam tona droge. Vrijednost podmornice procijenjena je na više od dva milijuna američkih dolara.

Narkopodmornicu pogoni dizelski motor i, poput većih sličnih plovila, ima toranj, klimatske uređaje i periskop. Kolumbijske snage sigurnosti procjenjuju da je mogla doploviti do Meksika ne izranjajući.

Za takav put trebalo bi joj osam ili devet dana, ali bi imala zalihe vode i zraka i za duži put, ako bi bilo potrebno. To je prvi put da su kolumbijske vlasti zaplijenile pravu podmornicu. Tako bogata zapljena samo pokazuje koliko je financijski snažna i organizirana narkomafija kad može sagraditi tehnološki sofisticiranu i skupocjenu podmornicu.

Komentara 15

DI
duncan_idaho
16:19 15.02.2011.

fiberglas iliti po večernjakovom, optička vlakna

Avatar ludi kekec
ludi kekec
16:29 15.02.2011.

pa ako imaju avione, zašto ne bi imali i podmornicu???

BE
belizar
16:13 15.02.2011.

jebate....pa ova je veća od naših podmornica:)!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije