Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poticanje na nasilje i mržnju

Zagrebačkom vjeroučitelju Krešimiru Bagariću određen istražni zatvor

Vjeroučitelj Krešimir Bagarić
Foto: Facebook
29.12.2017.
u 22:35

Osnovano se sumnja da je nametao učenicima iznesene stavove te izazivao osjećaje mržnje, odbojnosti i prihvaćanja agresije prema dvjema osobama, kao i pripadnicima srpske nacionalnosti i muslimanske vjeroispovijesti.

Zagrebačkom vjeroučitelju Krešimiru Bagariću (1979.) određen je istražni zatvor zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda javnim poticanjem na nasilje i mržnju iz članka 325. stavka 1. Kaznenog zakona, objavilo je danas, nakon ispitivanja osumnjičenika, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu na svojim internetskim stranicama.

Kako je priopćeno postoji osnovana sumnja da je 38-godišnjak 29. studenog 2017. od 14,00 do 14,45 sati tijekom nastave vjeronauka u osmom razredu jedne zagrebačke osnovne škole, svjestan svog utjecaja i autoriteta kao nastavnika, u nakani izazivanja netrpeljivosti i spremnosti na nasilno ponašanje prema pripadnicima srpske nacionalnosti i muslimanske vjeroispovijesti podučavajući djecu kao vjeroučitelj iznosio diskriminatorne stavove te iskazivao prijezir i nesnošljivost prema pripadnicima spomenute nacionalnosti i vjeroispovijesti.

Osnovano se sumnja da je time nametao učenicima iznesene stavove te izazivao osjećaje mržnje, odbojnosti i prihvaćanja agresije prema dvjema osobama, kao i pripadnicima srpske nacionalnosti i muslimanske vjeroispovijesti. Sudac istrage prihvatio je prijedlog zagrebačkog Državnog odvjetništva te vjeroučitelju odredio istražni zatvor temeljem članka 123. stavka 1. točke 2. ZKP-a.

Podsjetimo riječ je o slučaju koji je u javnost izašao nakon što je jedan od učenika snimku Bagarićeva predavanja na satu vjeronauka u OŠ Matije Gubeca na zagrebačkoj Knežiji dostavio portalu index.hr koji ju je i objavio. U tim svojim izjavama Krešimir Bagarić je govorio kako bi trebalo objesiti dva bivša predsjednika i bivšu ministricu vanjskih poslova, veličao ratnog zločinca Ratka Mladića te pogrdno govorio o Srbima i Muslimanima. Zbog toga je protiv njega pokrenut i postupak izvanrednog otkaza u toj školi.

Komentara 284

IV
ivto22
23:28 29.12.2017.

Jel ovo neka šala? INDEX godinama orgija nad Hrvatima katolicima, Katoličkom crkvom, dijasporom, konzervativcima i svima koji su hrvatski osvješteni. Njihovih tisuću trolova jugo-šovinističkih godinama ispod index-ovih članaka na najizopačeniji način etiketiraju, vrijeđaju i mrze sve tko im je trn u oku, pogledajte bolesno orgijajanje jugo-ljevičara nad ovim vjeroučiteljem na index, 24 sata, jutarnji, večernji člancima. Crvenima je sve dozvoljeno, oni prodaju satiru, a ne mržnju, index-ov vlasnik može ne plaćati porez i dobiti uvjetnu kaznu zatvora u dogovoru sa partijskim DORH-om. Svim silama se taj raspali jugo-šovinistički portal trudi preodgojiti Hrvate, utjecati na javnost, usaditi im anacionalni komunistički mentalni sklop, mržnju prema Hrvatima katolicima, Hrvatima BiH podrijetla, pogotovo su im u fokusu pažnje mladi jer je ljevica svjesna da prosječni birač crvenih ima 60+ godina i izumiru, ali uzalud im, većina mladih su potomci branitelja i Hrvata koji imaju svjetonazor kojeg ljevičari anacionalni preziru, većina Hrvata ima nekog koga su mu titoisti ubili, zato ne mogu utjecati na većinu Hrvata te index-ovi i partijsko DORH-ovski izrežirani napadi ovakvog tipa samo mobiliziraju sve domoljubne snage jer je svima pun kun kuher crvene propagande i crvenog DORH selektivnog DORH-a koji štiti jugo-ljevičarsku mafiju.

MO
mobitel20
22:44 29.12.2017.

Ok. Sada pitam jugonacionalisticko-ateisticke ekstremiste Cvitana i Bajica kada ce u istrazni zatvor sprovesti Matu Kapovica, Vojislava iz imbexa i ultralevicare iz Novog Lista te notorne korisnike govora mrznje iz Novosti i "neprofitnih" portala ? Nadam se da cemo se izboriti da pred zakonom svi budu jednaki! Ako tzv.DORH nastavi sutjeti onda je nuzno ova pitanja postaviti Bosnjakovicu i Plenkovicu.

Avatar Idler 3
Idler 3
22:55 29.12.2017.

Dvostruka mjerila il kak bi rekli dvoličnost sustava. Ne branim pri tom dotičnog al bi voljel čut zakaj nisu privođeni neki drugi "profesori" za iste i slične izjave.....osim kaj su ti drugi nazovi-ljevičari ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije