Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gospodarski kriminal

Zadarski hotelijer osumnjičen da je svoje tvrtke oštetio za 1,5 milijuna eura

Zadar: Igor Musap odlazi sa suda nakon borbe za skrbništvo nad djetetom
Foto: Dino Stanin/Vecernji list
1/4
28.03.2024.
u 17:13

Sa poslovnih računa podizao novčana sredstva koja nije utrošio u poslovanje već ih zadržao za sebe.

Zadarska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta. Policija je neslužbeno potvrdila da je riječ o Igoru Musapu vlasniku jednog zadarskog hotela.

- Sumnja se kako je 53-godišnjak kao odgovorna osoba trgovačkih društava sa sjedištem na zadarskom području, u vremenu od početka 2019. do kraja 2023.godine, protivno obvezi vođenja poslova navedenih društava pozornošću urednog i savjesnog gospodarstvenika, a u cilju pribavljanja nepripadne imovinske koristi, sa poslovnih računa podizao novčana sredstva koja nije utrošio u poslovanje već ih zadržao za sebe.

Na opisan način je pribavio sebi znatnu imovinsku korist, dok je navedenim trgovačkim društvima o čijim interesima je bio dužan brinuti prouzročio štetu te poslovne račune doveo u stanje blokade, uslijed čega je onemogućeno daljnje  podmirivanje  financijskih obveza društava na koji način je pričinjena materijalna štetu u iznosu od preko milijun i petsto tisuća eura.

FOTO Specijalci naoružani do zuba i blindirano vozilo: Na sud dovedeni Ćosić, Vulić i drugi

Zadar: Igor Musap odlazi sa suda nakon borbe za skrbništvo nad djetetom
1/40

Nadalje, sumnja se da je kao odgovorna osoba osigurao tražbinu vjerovniku, koji u to vrijeme nije imao pravo na ispunjenje iste, a koja tražbina je plaćena s poslovnog računa novoosnovanog društva. Također ga se sumnjiči da je u navedenom vremenskom periodu počinio kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga , budući da kao direktor i odgovorna osoba trgovačkih društava nije vodio poslovne knjige sukladno zakonskim odredbama, niti je u poslovne knjige unosio podatke o poslovnim događajima, priljevu i odljevu novčanih sredstava i dr.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog je nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru zbog počinjenja kaznenih djela „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“, „Pogodovanje vjerovnika“  te  kaznenog djela „Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga“ podnesena kaznena prijava - istakli su iz zadarske policije.

FOTO Znate li koja je rijeka najhladnija na svijetu? Teče i kroz Hrvatsku

Zadar: Igor Musap odlazi sa suda nakon borbe za skrbništvo nad djetetom
1/10
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije