Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zadar: Stipe Mesić podržao projekt Kalypso Kristijana Curavića

- Bit ćemo aktivni diljem svijeta, a s akcijom čišćenja ne namjeravamo završiti u Hrvatskoj, nego je potkraj ljeta proširiti na tridesetak zemalja, rekao je Kristijan Curavić
20. studenoga 2010. u 15:09 11 komentara 24 prikaza
zadar, mesic, curavic
Foto: Filip Brala/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

ZADAR - Uspijemo li u ovoj akciji, u čišćenju otpada koji se ne može razgraditi, ona će sigurno poprimiti šire razmjere. Imat ćemo čišće more, ne samo Jadransko, nego i druga mora, rekao je danas prijepodne bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić na prvoj ekološkoj akciji čišćenja podmorja u sklopu projekta Kalypso.

Idejni je začetnik projekta Kristijan Curavić, a podupiru ga, među ostalim, Stipe Mesić, veleposlanik Norveške Henrik Ofstag i Bernie Ecclestone. Cilj je projekta očistiti podmorje oko gradova na hrvatskoj obali uz pomoć i potporu lokalnih ronilačkih centara i poznatih osoba iz javnog života.

- Bit ćemo aktivni diljem svijeta, a s akcijom čišćenja ne namjeravamo završiti u Hrvatskoj, nego je potkraj ljeta proširiti na tridesetak zemalja, rekao je Kristijan Curavić.

Realizaciju projekta Kalypso podržala su veleposlanstva Švedske, Norveške i Engleske, UNDP, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo mora,  Ministarstvo kulture, Institut Plavi svijet, a zaštitno lice projekta bit će Oliver Dragojević.

vraćamo sat
Noćas počinje zimsko računanje vremena: Evo što se još mijenja
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
  • autoritet:

    Tko Mesiću plaća putovanja? Nadam se ne porezni obveznici!

  • Booyaka 619:

    Zamisli ti podrške; došao bivši predsjednik i okupljenim pred novinarima izjavio nešto na foru \"Da, da, ja inače podržavam ovaj Curavićev projekt čišćenja mora..\" I to je to. Podrška bivšeg predsjednika, onog istog predsjednika što je u Haagu svjedočio protiv ... prikaži još! hrvatskih vojskovođa koji su mu i obranili guzicu, koji su stvorili i svojom krvlju osigurali državu da on uopće može biti predsjednik... Da može posuđivati lovu i kupovati stanove... To su mu osigurali oni protiv kojih je svjedočio. A sada bulazni o čišćenju mora i daje \"podršku\"... Jaka je to podrška...

  • sotokuco:

    Drž se Pišek, bjež od Mesića.