Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za čišći Jadran

Zadar: Stipe Mesić podržao projekt Kalypso Kristijana Curavića

zadar, mesic, curavic
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/6
20.11.2010.
u 15:09

- Bit ćemo aktivni diljem svijeta, a s akcijom čišćenja ne namjeravamo završiti u Hrvatskoj, nego je potkraj ljeta proširiti na tridesetak zemalja, rekao je Kristijan Curavić

ZADAR - Uspijemo li u ovoj akciji, u čišćenju otpada koji se ne može razgraditi, ona će sigurno poprimiti šire razmjere. Imat ćemo čišće more, ne samo Jadransko, nego i druga mora, rekao je danas prijepodne bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić na prvoj ekološkoj akciji čišćenja podmorja u sklopu projekta Kalypso.

Idejni je začetnik projekta Kristijan Curavić, a podupiru ga, među ostalim, Stipe Mesić, veleposlanik Norveške Henrik Ofstag i Bernie Ecclestone. Cilj je projekta očistiti podmorje oko gradova na hrvatskoj obali uz pomoć i potporu lokalnih ronilačkih centara i poznatih osoba iz javnog života.

- Bit ćemo aktivni diljem svijeta, a s akcijom čišćenja ne namjeravamo završiti u Hrvatskoj, nego je potkraj ljeta proširiti na tridesetak zemalja, rekao je Kristijan Curavić.

Realizaciju projekta Kalypso podržala su veleposlanstva Švedske, Norveške i Engleske, UNDP, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo mora,  Ministarstvo kulture, Institut Plavi svijet, a zaštitno lice projekta bit će Oliver Dragojević.

Komentara 11

AU
autoritet
16:52 20.11.2010.

Tko Mesiću plaća putovanja? Nadam se ne porezni obveznici!

B6
Booyaka 619
18:01 20.11.2010.

Zamisli ti podrške; došao bivši predsjednik i okupljenim pred novinarima izjavio nešto na foru \"Da, da, ja inače podržavam ovaj Curavićev projekt čišćenja mora..\" I to je to. Podrška bivšeg predsjednika, onog istog predsjednika što je u Haagu svjedočio protiv hrvatskih vojskovođa koji su mu i obranili guzicu, koji su stvorili i svojom krvlju osigurali državu da on uopće može biti predsjednik... Da može posuđivati lovu i kupovati stanove... To su mu osigurali oni protiv kojih je svjedočio. A sada bulazni o čišćenju mora i daje \"podršku\"... Jaka je to podrška...

SO
sotokuco
18:42 20.11.2010.

Drž se Pišek, bjež od Mesića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije