Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh sirijskih pobunjenika

Zadali udarac ISIS-u: Oslobodili grad u kojem će se održati 'završna bitka između muslimana i nevjernika'

Sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
16.10.2016.
u 14:45

Iako strateški beznačajan, Dabik je Islamskoj državi vrlo važan ideološki zbog sunitskog proročanstva.

Sirijski pobunjenici koje podržava Turska u nedjelju su osvojili Dabik, grad koji je simbolički vrlo važan Islamskoj državi, objavile su skupine promatrača i pobunjenici. 

Iako strateški beznačajan, Dabik je Islamskoj državi vrlo važan ideološki zbog sunitskog proročanstva koje tvrdi da će se u njemu održati završna bitka između muslimana i nevjernika koja će nagovijestiti Sudnji dan. Po tom mjestu su nazvali i svoj časopis na engleskom jeziku. 

Sirijski opservatorij za ljudska prava prenosi kako su pobunjenici uz pomoć turskih borbenih zrakoplova i artiljerije "oslobodili Dabik nakon što su se pripadnici Islamske države povukli s tog područja". Dodaju kako su pobunjenici osvojili i obližnji grad Sawran

Turska državna novinska agencija Anadolija piše kako pobunjenički borci rade na razminiravanju područja, te da ih je u subotnjim borbama poginulo devet, dok je 28 njih ozlijeđeno. 

Komentara 18

Avatar lvan12
lvan12
15:26 16.10.2016.

Teroristi saudijske arabije zamijenili teroriste katara... jedni i drugi su salafisti, zalažu se za progon i istrebljenje svih ne-sunita, dok sunitima spremaju šerijatske zakone. Razlike između tih terorista, terorista islamske države i sadijaca nema po ničemu, osim po tome kako ih se prikazuje u javnosti.

AN
anticenzura
15:17 16.10.2016.

To su isto rusitelji sekularne drzave i to sve treba rastjerati i osloboditi narod ropstva. Assadova legitimna vojska mora osloboditi zemlju svih tih bandita i stranih placenika i vratiti drzavu svome narodu. To ce se pretvoriti u opasnu prcijetinu i izgorenu zemlju kao Iraq i Libija s divljackim plemenima na Vlasti. Nisu oni ugrozeni da ne mogu prakticirati svoju religiju s Assadom na Vlasti, imaju oni svoje dzamije i svoje kulturne centre, samo sto tu zive ostale etnije i kulture, i muslimani sciiti i Krscani i sve ostale kulture, to njima smeta. Oni zele samo sunnitsku drzavu tipa Saudijska Arabija i Qatar, a sve ostale da protjeraju. To Amerikanci podrzaju i zapadni saveznici? Protiv koga se oni bore, protiv Krscana u Siriji? Pa vec su ih milion protjerali veli krscanski Biskup u Siriji, osim onih sto su kidnapirali ISIL-ovci glavosjece sto su mediji pisali na siroko. To samo Putin moze dovesti u red, sva ta plemena po Bliskom Istoku. Oni su vecinom bili u pokretu nesvrstanih dok je Tito bio ziv, sve te arapske zemlje i bili su vecinom sekularne zemlje. Nije Gaddafi za nista onoliko plakao na sahrani Tita, znao je on sta ce Amerikaci uciniti kada ne bude njega i njegove neutralne drzave na tim prostorima gdje se lome koplja izmedju Istoka i Zapada. I sada stvarno treba pustiti Ruse da to stave na mjesto i jos neke pametne ljude i ozbiljne drzavnike koji ce to diplomatskim putem dovesti u red, a ne ratovima i oruzjem.

MA
manaslu
15:54 16.10.2016.

Hehe ma koji isil..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije