Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što će biti s prvom

Za Dinamo neće biti posljedica ni dokaže li se neregularnost

Dinamo proslava (1)
Goran Stanzl/Pixsell
09.06.2010.
u 19:07

Lanjsko će prvenstvo ostati kakvo jest, nogometna organizacija sporo povlači poteze nakon presude.

Kakav utjecaj na lanjsko prvenstvo, u kojem su odigrane inkriminirane utakmice, može imati sudski epilog? Nikakav! Nitko, naime, ne može predvidjeti kad će sve biti gotovo (iskustvo nam govori da neće biti baš tako brzo), a nogometna organizacija može povući poteze tek kad netko bude pravomoćno osuđen. Uefa nikad nije, pa neće ni sada, zbog nekoliko neregularnih utakmica poništavati prvenstvo i izbacivati prvaka Dinamo i ostale klubove iz Europe.

Međimurje i Sesvete ionako su ispali iz lige. Zanimljivo je da su ta dva kluba, uz Varteks, bili najglasniji u traženju da im Odjel za licenciranje progleda kroz prste i podari im prvoligašku licenciju! I to nudi još jedan pogled na preglomaznu ligu 16...

Ta masovnost prvoligaša nije donijela ništa dobra nogometu u Hrvatskoj, ali su zato neki klubovi i igrači iskoristili priliku za lov u mutnom! Prvoligaši se, naime, nalaze na kladioničarskim ponudama (i to u brojnim razradama, za razliku od drugoligaških parova), što su smutljivci iskoristili za obavljanje prljavih poslova.

Disciplinski pravilnik HNS-a u člancima 84. i 85. predviđa kazne za klubove, igrače, klupske djelatnike, suce i članove nogometnog vodstva koji sudjeluju u prljavim radnjama. Kazne se kreću od zabrane igranja ili obavljanja funkcije od šest mjeseci do dvije godine, klubu se može oduzeti šest bodova ili ga vratiti u niži stupanj natjecanja. U ponovljenom ili, težem, slučaju igrač će biti kažnjen dvogodišnjom zabranom igranja ili isključenjem iz nogometne organizacije, a nogometni djelatnik zabranom obavljanja funkcija od 1 do 2 godine ili isključenjem iz nogometa.

Komentara 6

JA
jarac
19:35 09.06.2010.

Slažem se sa ovom objavom, To je titula osvojena poštenom igrom i zalaganjem, pa ako bi nedaj bože ugrozio tu titulu što bi rekli navijači u pozadini koji su proslavili dostojanstveno u veličanstvenom dekoru osvajanje ovog naslova. Zato pogledajte i još jednom se prisjetite veličanstvenog dekora.

JA
jarac
19:46 09.06.2010.

Gospodo sa crticama, ako lažem ja ne laže slika. Toliko o ovoj tituli!

BL
Bluno
20:40 09.06.2010.

Neće biti većih posljedica po nikoga,vjerovatno će neki manje poznati igrači biti osuđeni i sljedeće prvenstvo će se namještati rezultati......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije