Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekonomski savjetnik

Ž. Lovrinčević: Hrvatsku očekuje novi, ali nešto blaži krizni val

\'unutrasnja-16.10.2009.,Split,Hrvatska  -danas je zapoceo trodnevni devetnaesti po redu kongres zagrebacke burze u splitskom la meridijen hotelu ,popodne je odrzan okrugli stol na kojem su sudjeloval
Leonard Ninčević/VLM\'
05.09.2011.
u 12:41

Hrvatska bi se već trebala početi pripremati za novi val krize, a najbolji su način za to izmjene Zakona o radu, smatra Lovrinčević

Hrvatska bi se uskoro ponovno mogla naći na udaru novog, istina nešto blažeg kriznog vala, objasnio je premijerkin ekonomski savjetnik Željko Lovrinčević. Hrvatska je, dodaje, iz krize izašla mnogo kasnije od većine europskih zemalja, a, objašnjava za Novi list, s obzirom na to da tim istim europskim zemljama prijeti nova recesija i kriza, isto bi posljedično moglo zadesiti i Hrvatsku.

– Situacija upozorava na dolazak novog, ali nešto blažeg vala krize. Portugal, Irska, Grčka, Španjolska i Italija kontroliraju svoje rashode, ali su im problem postali prihodi jer se ekonomija ne oporavlja – objašnjava Lovrinčević i dodaje kako će upravo to utjecati na cijenu kapitala kao i jačanje švicarskog franka u dolazećem razdoblju.

Premijerkin ekonomski savjetnik smatra kako bi se Hrvatska trebala već početi pripremati za novi val krize, a najbolji su način za to izmjene Zakona o radu, posebice ako se želi spriječiti da ponovno sav teret krize podnesu radnici iz privatnog sektora.

– Uz potrebne izmjene nužno je fiskalna pravila ugraditi u Ustav i jačati međunarodne devizne pričuve zemlje. Proračunski izdaci moraju se zamrznuti u 2012. godini, sve to zahtijeva suglasje oporbe i vladajućih što će biti teško s obzirom na predizborno razdoblje – smatra Lovrinčević.

Komentara 9

AR
ariesrevelator
12:59 05.09.2011.

Lovrinčeviću, koliko si gluposti već iznio da bi te trebalo za jajca (koja nemaš) objesiti na par dana i batinom nalupati, katranom i perjem politi i zatvoriti te skupa sa Todorićem, niz nek nastave čitatelji. To se ne da ponoviti, koje idiotarije je taj već namljeo, kao što je besmisleno takvoj busdali više i spominjati argumente.... .

AM
amato
13:17 05.09.2011.

Na temelju čega daje takve prognoze taj Lovrinčević. Bavio sam se analizom vremenskih serija u ekonomiji i nešto malo znam o tome, pa mi nije jasno od kuda on izvlači argumente za tako čvrste stavove, kad postoji cijeli niz uvjeta koji se mogu ali ne moraju ostvariti.

Avatar Zag
Zag
12:54 05.09.2011.

Hrvatsku očekuje novi, ali nešto blaži krizni val - dobra vijest 300000 nezaposlenih sigurno neće dobiti otkaze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije