Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan Grada

Vukovarci će ove godine rođendan Grada obilježiti na drugačiji način

Ivan Penava
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
1/3
29.04.2020.
u 12:36

O planovima što će se i kako organizirati na Dan Grada najavio je gradonačelnik Ivan penava na svome Facebook profilu

Dan Grada Vukovara obilježava se 3. svibnja, a isti će ove godine biti obilježen na drugačiji način za razliku od prošlih godina kada smo svjedočili koncertima, raznim manifestacijama, sportskim događajima, sajmovima… Najavio je to i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava navodeći na svome facebook profilu kako će ove godine Dan grada Vukovara obilježiti na neuobičajen, ali primjeren način.

Navodi kako je u planu bila svečana proslava obilježavanja Dana grada Vukovara s visokim uzvanicima koji su trebali odati počast na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata te prisustvovati na Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara s dodjelom priznanja Grada Vukovara kako je to već uobičajeno.

Isto tako kao i prethodnih godina održao bi se Cvjetni korzo, večernji koncert, ali i cijeli tjedan nakon Dana grada trajao bi 3. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija "Svi Zajedno Hrvatsko Naj" s nastupima brojnih popularnih izvođača – Doris Dragović, Zlatko Pejaković, Slavonske lole i Ansambl Lado. Osim toga, ove bismo godine proslavu uveličali turnirom u uličnoj košarci organiziranu u partnerstvu s Veleposlanstvom SAD-a.

"Nažalost, sve su ove manifestacije otkazane, no obilježavanje rođendana našega grada ostvariti će se u eteru Hrvatskog radija Vukovar koji će svojim posebnim programom slavljeničku atmosferu donijeti u domove naših sugrađana i svih slušatelja. Uz radijski prijenos svečane svete mise, slušatelji će moći uživati i u koncertu TS Allegro koji će se pobrinuti za slavljeničku atmosferu. Također, u domove čitatelja Vukovarskih novina stiže i poseban dar povodom Dana grada – Bilten grada Vukovara na čijim se stranicama može pronaći pregled najvažnijih događaja i ostvarenih projekta u 2019. godinu te najavu planiranih“, navodi Penava. 

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
13:03 29.04.2020.

Vukovarci će ove godine rođendan Grada obilježiti na drugačiji način uz podignuta tri prsta i slavlje u stilu bratstva i jedinstva uz balkansku braču po jeziku i krvi drugačije vjeroispovjesti.

ČV
čača vrati se
14:17 29.04.2020.

zasto nebih za promjenu porušili ono sto je vec trebalo davno po Borovu Selu i ostalim grobljima gdje god ima takvih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije