Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povećane i naknade za novorođenu djecu

Vukovar dobio proračun za 2021. godnu težak rekordnih 513, 5 milijuna kuna

Panorama Vukovara
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
09.09.2020.
u 16:04

Na predloženi proračun usvojena su i dva amandmana. Jedan od njih je na prijedlog Penave koji se odnosi na financiranje radnih bilježnica za učenike osnovnih škola u Vukovaru.

Na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća Vukovara usvojen je proračun Grada Vukovara u iznosu od 513,5 milijuna kuna. Radi se o rekordnom proračunu Grada za koji je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao kako će se putem njega realizirati niz projekata u Vukovaru.

- Vrijeme je da 2021. godine „bukne“ Intervencijski plan Grada Vukovara vrijedan 180 milijuna kojeg pripremamo dugi niz godina kroz opsežne pripremne radove, pisanje projekata i ugovaranja, rekao je Penava.

Na predloženi proračun usvojena su i dva amandmana. Jedan od njih je na prijedlog Penave koji se odnosi na financiranje radnih bilježnica za učenike osnovnih škola u Vukovaru.

-U idućoj ćemo godini svim učenicima osnovnih škola osigurati besplatne radne bilježnice, a na rebalansu proračuna kojeg planiramo za studeni ove godine ići ćemo s istom mjerom u smislu povrata sredstava roditeljima koji su već uložili svoja sredstva za ovu školsku godinu koja je počela, rekao je Penava.

Drugi amandman je na prijedlog HKS-a kojim se povećavaju planirana sredstva za pomoć građanima i kućanstvima za dodatnih 300.000 kuna. Tako će se povećati i jednokratna naknada za novorođenče. Prema tome amandmanu za prvo novorođeno dijete u Vukovaru će se ostvariti naknada od 2 000 kuna umjesto dosadašnjih 1.000 kuna. Za drugo dijete naknada će umjesto dosadašnjih 2.000 iznositi 3.000 kuna dok će za treće i svako sljedeće dijete naknada iznositi 10.000 kuna umjesto dosadašnjih 5.000 kuna.

-S obzirom na činjenicu da i dalje imamo negativni prirast želimo dodatno usmjeriti korištenje proračunskih sredstava prema pozitivnim demografskim mjerama. Ovaj amandman nastavak je provedbe demografskih smjernica Hrvatske konzervativne stranke u gradu Vukovaru. Prethodna mjera o sufinanciranju troškova obiteljima s troje ili više djece školskog uzrasta, kojom Grad Vukovar osigurava sufinanciranje troškova u godišnjem iznosu do 7.000 kuna služila nam je kao temelj i motiv za nastavak provođenja smjernica. Iako su iznosi povećani za prvo i drugo dijete, poseban naglasak je stavljen na roditelje s troje ili više djece, jer upravo su oni zaslužni za dugoročni opstanak, kako Grada Vukovara tako i Hrvata u cjelini, navodi predsjednik vukovarskog HKS-a Filip Sušac.

Ključne riječi

Komentara 2

NE
Neo001
16:52 09.09.2020.

Vukovar će i dalje ostati grad slučaj, jer tu nema nikave poduzetnička klime i volje za radom i stvaranjem, najvažnije je samo što više izmusti iz države i uhljebiti se na grbači naroda.

GO
gordana93
21:42 09.09.2020.

Krece kupovina glasova,ipak su izbori iduce godine.Toliko prozirno da je to jadno.Koliko cujem poduzetnicka klima je takva da samo poduzetnici bliski Penavi i njegovom zamjeniku Pavliceku rade s gradom i gradskim firmama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije