Naslovnica Vijesti Svijet

Vučić na Kosovu: Potrebno je mnogo strpljenja da bi se postigli dogovori

Poslije popodnevnih posjeta srpskim selima na sjeveru Kosova, te večerašnjeg sastanka s političkim predstavnicima kosovskih Srba, Vučić bi se u nedjelju trebao obratiti sunarodnjacima građanima Kosova u Kosovskoj Mitrovici.
08. rujna 2018. u 19:15 172 komentara 9694 prikaza
Foto: Screenshot Youtube

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u subotu da je na Kosovo donio poruke mira i suradnje i naglasio kako je došlo vrijeme da Srbi i Albanci razgovaraju s mnogo više uzajamnog poštovanja.

Vladimir Putin nema detalja Dolazi li Putin uskoro u Srbiju? Srbi tvrde jedno, Rusi drugo

Vučić je, uz pojačane mjere sigurnosti, popodne započeo dvodnevni posjet srpskoj zajednici na Kosovu i tijekom obilaska vodoopskrbnog i hidroenergetskog sustava Gazivode naglasio kako Srbija nosi poruke mira Albancima, ali da je potrebno mnogo strpljenja da bi se postigli dogovori u interesu obje zajednice.

 

"Sve smo probali sa Albancima, ali to nije donijelo mnogo sreće ni nama niti njima. Vrijeme je da počnemo raditi s mnogo više poštovanja. Ali, za to je potrebno i vrijeme i mnogo dobrih ljudi koji bi na tome radili", rekao je Vučić.

Ocijenivši kako nije lako postići dogovor i sporazum o Kosovu, jer "Srbija nema podršku međunarodne zajednice", Vučić je poručio kako je "važno da sačuvamo mir".

Vučić je poručio da nosi ideje očuvanja mira i stabilnosti, uz pokušaje da se "za buduća vremena" stvaraju bolji odnosi između Srba i Albanaca.

On je Srbima na Kosovu, koji su u enklavama južno od rijeke Ibar i u okruženju većinski naseljenom Albancima, poručio da se nemaju zbog čega brinuti niti nakon ocjena Angele Merkel koja je naglasila kako je interes EU-a stabilan zapadni Balkan, te da je teritorijalni integritet važna polazna točka za regiju.

Dvodnevni posjet predsjednika Srbije Kosovu bio je neizvjestan sve do u četvrtak navečer kada je on priopćio da će, unatoč pritiscima i neugodnostima kojima je izložena srpska zajednica, te pored brojnih provokacija, ipak ustrajati u namjeri da posjeti Kosovo.

Poslije popodnevnih posjeta srpskim selima na sjeveru Kosova, te večerašnjeg sastanka s političkim predstavnicima kosovskih Srba, Vučić bi se u nedjelju trebao obratiti sunarodnjacima građanima Kosova u Kosovskoj Mitrovici.

>> Pogledajte video prosvjeda u Sarajevu - Sukob specijalaca i boraca u Sarajevu

[video: 26570 / Sukob specijalaca i boraca u Sarajevu]
Autombil, gorivo
Veliki vodič kroz goriva
Kako kaloričnost goriva utječe na vaš motor?

A1 izdvaja za Vas

  • Metohija:

    Ispiranje mozga se nastavlja. Vučić,Kosovo,Srbija pa opet Vučić,Kosovo,Srbija,R Srpska...Da nema toga neko bi pričao o praznim školama,autobusijadi i pustoj Hrvatskoj.

  • dair:

    Već je tamo gde su mu "arnauti" navodno zabranili :)

  • Muncimir:

    Gdje god ovaj psihopat dođe Srbi gube teritoriji unatoč njegovoj ratnohuškačkoj retorici. Glina, Kosovo, Crna Gora itd. Kažu da uskoro putuje na Sandžak i u Vojvodinu 😉